Time Capsule, ett inredningsprojekt av Carlo Donati Studio

Ett komplext inredningsprojekt av Carlo Donati Studio. Foto: Franco Chimenti

Jean Prouvés ikoniska cirkulära fönster, Piero Portaluppis arkitektoniska koncept i kombination med gatukonst, graffiti, optiska vinklar från rymdåldern, samt influenser från modern design och Milanostilen efter andra världskriget, utgjorde inspirationskällan för det ambitiösa renoveringsprojektet "Time Capsule" i Milanos Brera-distrikt. Projektet realiserades av designstudion Carlo Donati Studio.

Renoveringsprojektet har omvandlat en tidig 1900-talsbyggnad i Milano till en sofistikerad och originell bostad. "Sign O' The Times" av Prince kompletterar arkitektens vision och återspeglar en blandning av lägenhetens estetik, noga organiserad och harmoniserad.

b
Sovdelens privata utrymme, med två stora sovrum som vetter mot staden och tillhörande badrum. Foto: Franco Chimenti

Med sina 350 kvadratmeter påminner atmosfären om en palimpsest med olika lager och skräddarsydda detaljer. Mönstret består av geometriska former av marmor i Burgundy Green, Perlino Pink, Sahara Noir och Light Travertine. Väggarna av valnötsträ bryts av i små kopparprofilerade öppningar.

En konstnärlig entréfront av Stik visar ägarnas konstsamling. Det viktiga vardagsrummet har utsikt över trädgårdsterrassen, medan intima sovdelar finns till vänster. 

b
De omgivande väggarna i valnötsträ med vasseffekt avbryts av små cirkulära eller ovala kopparprofilerade öppningar, en av de mest upprepade 'grafiska symboler i interiörerna. Foto: Franco Chimenti
b
Vardagsrummets böjda vägg i grönt engelskt blanklackerat trä. Foto: Franco Chimenti
b
Här återspeglas de material som Carlo Donati valt för att bygga bostadens moodboard: koppardetaljer, Verde Borgogna-marmor för att definiera handfatet i det manliga området och Rosa Perlino för det spegelvända av det kvinnliga området. En duschkabin med glasväggar separerar de två delarna. Foto: Franco Chimenti
b
Verde Borgogna-marmor med kran i koppar. Foto: Franco Chimenti

Vardagsrummet har viktiga konstverk, Saarinens bord, välvda tak, och en grön trävägg. Sovdelen har naturligt travertingolv och två stora sovrum med tillhörande badrum. Mastersviten reflekterar man/kvinna-temat med koppardetaljer och marmor. Elementet Antrax IT Serie T-radiatorer i matt vitt med lågtemperaturdrift fungerar som praktisk hylla för förvaring. 

b
Svängda sofforna i två färger som vetter mot varandra. Foto: Franco Chimenti
b
"Sign O' The Times" av Prince kompletterar, enligt arkitekten, detta komplexa renoveringsprojekt.Foto: Franco Chimenti
b
Skräddarsydd bokhylla i full höjd. Foto: Franco Chimenti