Silvia Gallotti presenterar Casa Mia a Milano

Foto: Monica Spezia

1920-talet

Casa Mia a Milano är en elegant metropolitanskt hem som smälter samman tidstypisk 1900-tals milanisk arkitektur med Gallotti&Radice's möbler. Lägenheten är belägen i hjärtat av Milano, i en historiskt vacker gammal byggnad.

Inredningsprojektet av Dainelli Studio behåller och förstärker byggnadens historiska skönhet från 1920-talet: originalgolv i antik parkett och terrazzo, dekorerade lister, innerdörrar med värdefulla ramar och gjutjärnsradiatorer. Projekt behåller fastighetens personlighet med tillägg av utvalda detaljer så som mässingselement, träpaneler och unika, skräddarsydda föremål som förhöjer utrymmena.

I vardagsrummet hänger den stora Bolle-ljuskronan i centrum, omgiven av Audrey-soffor och Brera valnötshyllor i en speciell Lava-färgad metallfinish. Matsalen kan förvandlas till ett mötesrum med hjälp av en skjutgardin av mässing, och sovrummet pryds av mörka färger och unika detaljer som en grön marmordetalj.

Studion är utrustad med smarta förvaringsutrymmen och skräddarsydda skåp i träpanel. Här finns ett Stami-skrivbord och Lilas Mosaique-säte. Ett genomgående tema av skulpturer och målningar från Officine Saffi ger rummen ytterligare konstnärlig prägel. 

b
Träpaneler och unika, skräddarsydda föremål. Foto: Monica Spezia
b
En urban atmosfär Foto: Monica Spezia / Matteo Imbriani
b
Dekorerade lister och innerdörr med värdefull inramning. Foto: Matteo Imbriani 
b
Konst och experiment. Foto: Monica Spezia  / Matteo Imbriani 
b
Dåtid och nutid Foto: Monica Spezia 
b
Funktioner och detaljer som sticker ut  Foto: Monica Spezia  / Matteo Imbriani 
b
Vardagsrum och sovrum Foto: Monica Spezia  / Matteo Imbriani 
b
Originalgolv i antik parkett och terrazzo Foto: Monica Spezia