Kollektionen Thorvald med en blinkning till danskt formspråk

Nya Thorvald är en hyllning till Köpenhamns neoklassicistiska arkitektur. Foto: &Tradition

Den danska arkitektur- och designstudion, Space Copenhagen, har återigen samarbetat med &Tradition för att introducera sin senaste skapelse: utemöbelkollektionen 'Thorvald'. Denna moderna kollektion är en hyllning till Köpenhamns neoklassicistiska arkitektur och den danska skulptören Bertel Thorvaldsens konstnärliga arv.

Thorvald Collection har en skulptural silhuett som hämtar sin inspiration från Thorvaldsens Museum och dess kontrastfyllda estetik. Med en mix av stålramar och rutmönstrade sittplatser har kollektionen influenser från mosaikmönster och den repetitiva strukturen i museibyggnaden. Resultatet är en konstnärlig och funktionell utemöbelserie som passar både naturliga och urbana miljöer.

Space Copenhagens grundare, Signe Bindslev Henriksen och Peter Bundgaard Rützou, betonar kollektionens känslomässiga och intuitiva designapproach. 

Loungestolarna är stapelbara och sid- och armstolar samt café-, mat- och sidobord finns i varma färgalternativ som svart, bronsgrön och elfenben.

Kollektionen, bestående av sju olika delar och inkluderar även sittdynor och kuddar i neutrala färger och mönster. Serien har designats med hållbarhet i åtanke, med en huvudsaklig tillverkning i stål, ett återvinningsbart material med lång livslängd. Dynorna är tillverkade med 50% återvunnet material och certifierad med Oeko Tex® 100 och Greenguard Gold. 

b
Matbord och stolar Foto: &Tradition

 

b
Side Table. Foto: &Tradition
b
Café-, mat- och sidobord finns i flera färgalternativ. Foto: &Tradition

 

b
Serien är huvudsakligen tillverkad i stål. Foto: &Tradition

 

b
Kollektionen består av sju olika delar. Foto: &Tradition
b
Loungestolarna är stapelbara. Foto: &Tradition