Yachten Kenshō ett inredningsprojekt mellan himmel och hav

Pedrali inreder det prestigefyllda nautiska projektet signerat av Jouin Manku-studion. Foto: Pedrali

 

Den nya yachten Kenshō har gett upphov till ett inredningsprojekt som resulterade i en unik och överraskande interiör signerad Jouin Manku-studion. Grundarna Patrick Jouin och Sanjit Manku spelade en aktiv roll i interiördesignen och utmanade sig själva i skapandet av atmosfären.

Tre års arbete, 75 kvadratmeter yta, en pool på över 22 meter över havet, gästkabiner på 7 meters djup, en rymlig masterkabin på 13 meter och tak med en höjd på 2,7 meter. Det är bara några av siffrorna som har gjort Admiralvarvets flotta till ett annorlunda projekt.

Inredningen har anpassats efter Kenshōs generösa takhöjd, panoramautsikt, intelligenta och modulära konfigurationer för att förbättra utrymmet. Materialen har omvandlats till runda och organiska former, inklusive teak, marmor, onyx, siden, ull, brons och glas. Rummens utformning är avsedd att naturligt flyta in i varandra.

b
Masterkabinen har en takhöjd på 2,7 meter. Foto: Pedrali
b
Inredningen är utformad för att ge en känsla av rummen flyter in i varandra. Foto: Pedrali

I denna miljö passar Ester, designad av Patrick Jouin, som både stol och fåtölj perfekt in. Ester har mjuka och är klätt i polyuretanskum med elastiska remmar och ben i gjuten aluminium.

Förutom att arbeta med inredningsprojekt tillsammans med Jouin Manku-studion, är designern också involverad i industriella designprojekt med sitt eget Patrick Jouin ID-studio sedan 1998. Designern firades med en utställning 2009 på Centre Pompidou och 2011 med prisutdelningen Compasso d'Oro ADI. Samarbetet med det italienska företaget grundlades i samband med firandet av Compasso d'Oro ADI 2011 i Rom, där designern träffade Monica och Giuseppe Pedrali. Kort därefter började de planerna på att skapa Ester för Alain Ducasses restaurang Dorchester i London. Namnet på kollektionen hämtar inspiration från platsen där den skapades.

b
Ester designad av Patrick Jouin. Foto: Pedrali
b
Yachten Kenshō. Foto: Pedrali