Marrakech design lanserar sin första kollektion i samarbete med Wingårdhs – Pop + Paper cuts

Plus Black and White

Marrakech Designs första kollektion tillsammans med Wingårdh  Arkitektkontor heter Pop + Paper cuts och är designad av Maja Gödicke och Leila Atlassi, formgivare och inredningsarkitekter hos Wingårdhs.

 

b
Pop. Nude Charcoal Clou

De har modigare samarbetat i en mängd olika projekt som spänner från produkter och interiörer till varumärkes- och konceptdesign.

Pop + Paper cuts kollektionen består av fem olika mönster Pop, Plus, Sol, Porto och Bibbla. De är framtagna i ett stort antal färgkombinationer som skapar stor variationsmöjlighet. De handgjorda cementkakelplattorna tillverkas genom att använda en traditionell pressteknik som gör plattorna väldigt hållbara över tid.
 

b
Pop Mocca Champagne

”Pop & Plus” bygger på enkla geometriska former - rutan, cirkeln och linjen. Resultatet är individuellt enkla plattor som på stor yta rymmer sinnrik variation.

”Sol, Porto & Bibbla” är en lek med positiva och negativa former och det manuellt klippta. De uppkom i skärningen mellan Leilas fragmentariska minnen från barndomens Casablanca och Majas utforskande av analoga metoder, kulör och konsten att finna den perfekta oprecisa formen. Kollektionen hålls samman genom dova och närliggande kulörer med uns av både svalka och sting.

 

b
Bibbla bubblegum

– Vi är väldigt glada över detta nya designsamarbete, där Leilas marockanska rötter och Majas klara formspråk sätter en extra prägel på kollektionen. En spännande mix som passar perfekt till vår mål-sättning att kombinera traditionellt marockanskt hantverk med modern design. Och att vi dessutom nu även fick möjligheten att samarbeta med våra närmsta grannar här i Göteborg är ju extra roligt säger Inga-Lill Ovin.

Hela Kollektionen består av tjugofem cement-kakelplattor (fem mönster i olika färgkombinationer). De finns i storlek 20x20cm.

 

b
Hela Kollektionen består av tjugofem cementkakelplattor med
fem mönster i olika färgkombinationer, i storlekarna 20x20 cm.

OM MARRAKECH DESIGN:
Marrakech Design grundades 2006 och är ett svenskt företag som specialiserat sig på cement-kakelplattor. Plattorna är handgjorda och tillverkas enligt en process som utvecklades i södra Frankrike i slutet av 1800-talet. I dag är Marocko och Vietnam världens största produktionscentra för cementkakel. Marrakech Design kombinerar traditionella material och en traditionell produktionstprocess med modern design. Mats Theselius, Claesson Koivisto Rune, Monica Förster, Charlotte van der Lancken, Marie-Louise Hellgren och Martin Bergström är några av de kända arkitekter, formgivare och konstnärer som har skapat design för Marrakech Design.