Embrace växer och flyttar ut

Embrace Outdoor Foto: Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn introducerar nu Embrace Outdoor-kollektionen, formgiven av EOOS. Kollektionen är en förening av trä och textil och bygger vidare på den befintliga Embrace-serien.

Samarbetet med EOOS har varit en del av Carl Hansen & Søns kollektion sedan 2015, och den nya kollektionen utökar detta samarbete. Den nya utomhuskollektionen bygger vidare på den befintliga Embrace-serien, som kännetecknas av sin noggrant utformade trädetaljer och textilklädsel.

b
Foto: Carl Hansen & Søn
b
Den handslipade trästommen är tillverkad med noggranna hantverksmetoder och har funktionella detaljer som fingerfogar på armstöden och ett fackverk under sitsen för ökad stabilitet. Foto: Carl Hansen & Søn
b
För att underlätta förvaring är stolen stapelbar. Foto: Carl Hansen & Søn

Knud Erik Hansen, vd för Carl Hansen & Søn, säger:
”Embrace-serien har en betydande plats i vår kollektion tack vare dess förmåga att komplettera träets naturliga skönhet med mjuka textilier, vilket skapar en välkomnande atmosfär både i privata och offentliga utrymmen. Därför känns det naturligt att utöka serien med en utomhusvariant.”

Designen strävar efter att skapa en ny typ av utemöbel som nästan känns som en inomhusmöbel, men ändå är anpassad för utomhusbruk. Stolen kan även användas utan klädsel så att den obehandlade teaken blir mer synlig. .

b
Embrace Outdoor Chair har en slank trästomme och en dyna av mjuka textilier. Foto: Carl Hansen & Søn

Matbordet har en luftig och svävande design. Underredets stålkonstruktion, som liknar en draklina, kompletteras av ett träfotkryss som fungerar som ankare.

 

b
Bordsskivan består av 50 bitar massiv teak som sammanfogats i ett klassiskt mönster. Foto: Carl Hansen & Søn

b
Bordet finns i tre olika storlekar. Foto: Carl Hansen & Søn