Skrotade båtar och burkar får nytt liv i bordet Islas

Islas. Foto: Warli

Bordet Islas från Warli är tillverkat av 100 procent återvunnet och gjutet aluminium. Soffborden är tillverkade för att användas utomhus och designade av Paolo Zani.

Islas tillverkas helt av återvunnet material såsom burkar, cyklar, motorcykeldelar och skrotade båtar. Gjutningen av borden sker i lerformar för att bevara ytmönstrens naturliga oregelbundenheter och materialens opacitet. Bordsytan är pulverlackerad med betongeffekt och finns tillgänglig i olika färger.

b
Bordens proportioner och koniska baser i olika sektioner och höjder skapar en blandning av volymer. Foto: Warli
b
Ytan på bordet är pulverlackerad för att ge en betongliknande effekt och är tillgänglig i flera olika färger. Foto: Warli

Proportionerna på borden och de avsmalnande koniska baserna av olika sektioner och höjder skapar en tillsammans en kombination av olika volymer.

Borden finns i följande storlekar och dimensioner:

  • Ø 60 x h 40 cm
  • Ø 50 x h 50 cm
  • Ø 40 x h 60 cm

Paolo Zani

Islas-borden är designade av Paolo Zani, en framstående italiensk designer född 1960 i Cesena och baserad i Milano. Han är känd för att skapa en rad produkter, inklusive möbler och belysningsarmaturer. Zani är även upphovsman till "Warli", en serie moderna mattor tillverkade i Indien. Sedan 1989 har han deltagit i utställningar, tävlingar och undervisat vid olika designinstitut världen över.