Fyra dominerande kökstrender 2024 på Pinterest

Taj Royale. Foto: Caesarstone 

Pinterest har etablerat sig som en central digital mötesplats för arkitekter och designers, där de kan utforska och presentera nya kreativa lösningar. I deras senaste trendrapport för 2024 fokuserar de på framtidens köksdesign och identifierar fyra starka kökstrender för det kommande året enligt Pinterest

1. Naturligt

I år präglas köksdesignen av varma färger och naturliga material, där många designers omfamnar harmonin i jordfärger såsom terrakotta och mjuka beige nyanser. Dessa färger och material skapar tillsammans en mysig och inbjudande atmosfär. Användningen av naturliga material som trä och keramik signalerar också ett starkt engagemang för hållbarhet. Denna trend sträcker sig bortom estetiken och återspeglar även en ökad medvetenhet om miljövänliga och hållbara designlösningar.

b
Caesarstone 5310 Brillianza. Foto: Caesarstone 

2. Retro  

Under året är retrotemat i köksdesignen starkt närvarande, där en mix av second hand-fynd och livliga färgval skapar en unik atmosfär. Minimalistisk design får sällskap av mer djärva och kreativa inslag, vilket ger köket en lekfull och personlig prägel. Genom att inkludera vintagedetaljer såsom vinylspelare och åldrade produkter med patina återupplivas det förflutna på ett nytt sätt.

b
501 Snowdrift. Foto: Caesarstone  

3. Metalliskt

Under det kommande året kommer köksdesignen att glänsa i silvertoner och krom, där metallic blir den framträdande trenden. Detta innebär en övergång från traditionella färgval till mer djärva och utmanande nyanser. Från eleganta köksredskap till glittrande accenter, där inslag av metall ger en touch av glamour till köket. 

b
303 Metallio Brown. Foto: Caesarstone  

4. Kaffehörnan breder ut sig

I dagens kök är det allt vanligare att hitta en hemmabarista, vilket gör att kaffehörnan tar en allt större plats. Det finns därför ett växande behov av att på ett kreativt sätt visa sin kärlek till kaffe. Genom att inkludera gamla kaffekvarnar och färgglada koppar förvandlas köket till en oas för kaffedoft och smakupplevelser. 

b
5100 Vanilla Noir. Foto: Caesarstone