"The Small Hours" - den nya badrumskollektionen av Patricia Urquiola

Salvatoris nya badrumsserie i samarbete med Patricia Urquiola. Foto: Salvatori

Under Milan Design Week 2024 kommer Salvatori att presentera varumärkets första badrumskollektion utvecklad i samarbete med Patricia Urquiola. Kollektionen, som heter "The Small Hours", kombinerar naturlig sten med olika material, funktionalitet, geometri och färg.

Namnet syftar på den speciella atmosfären vid gryning, en ensam reflekterande stund innan världen vaknar till en ny dag. Kollektionen inkluderar en mängd olika element, såsom tvättställ i olika utföranden, hyllor, lådor, duschbricka, ett runt badkar samt en pall i valnötsträ. Dessutom finns det tillbehör som speglar i olika storlekar som kan anpassas. Kollektionens hyllor är gjorda i stål, trä och naturlig sten.

Kollektionens ledmotiv är den cylindriska formen. Genom att använda förenklade versioner av cylindern via tydliga linjer får stenen själv stå i fokus, kompletterad av ek- och valnötsträ samt stålaccents.

b
Kollektionens ledmotiv är den cylindriska formen. Foto: Salvatori

På ena sidan har vi återhållsamma former och den levande touchen av metall, medan på den andra sidan finns stenens naturlighet. Urquiola ser stålet som ett slags lim som definierar volymer och fina ytor samtidigt som det bryter det materiella tillvägagångssättet.

Salvatoris karakteristiska neutrala färgpalett av klassiska ljus travertin har utökats med mer levande nyanser som Verde Guatemala och Verde Antico. 

The Small Hours markerar den senaste av många samarbeten för Salvatori med ledande italienska och internationella designers och det tredje med Patricia Urquiola. Efter hennes Kore-miniatyrhus för The Village och Taula-bordsserien, tar den spanska designern sig an badrumsutrymmet.

b
Kollektionen innehåller en mängd olika element med varianter av vägghängda, bänkskivor och fristående tvättställ, en topp med stänkskydd, hyllor, lådor, en duschbricka, speglar och ett runt badkar. Foto: Salvatori