En synkroniserad färgpalett från tak till golv

En synkroniserad färgpalett från tak till golv Foto: Tarkett

BAUX och Tarkett lanserar en gemensam färgpalett för enklare skapande av hälsosamma och hållbara inomhusmiljöer. Färgpaletten omfattar jordiga mineraler, varma blommiga nyanser och skogsinspirerade toner.

”Genom samarbetet kan vi erbjuda en komplett lösning: en perfekt blandning av god design, förbättrad akustik och luftkvalitet – och ett verkligt engagemang inom hållbarhet", säger Thomas Leneveu, Vice President Benelux & Carpet Business Unit EMEA, Tarkett. 

b
Färgpaletten sträcker sig från jordiga mineraler till varma blommiga nyanser och skogsinspirerade toner. Foto: Tarkett
b
Tarketts AirMaster® textilkollektion använder ett patenterat garn för att fånga damm och partiklar mer effektivt än vanliga textilgolv. Foto: Tarkett

Designstudion Form Us With Love har samarbetat med de två företagen för att skapa en visuell enhet mellan golv, väggar och tak. Resultatet är färgpaletten BAUX x Tarkett, där Tarketts AirMaster och BAUXs Acoustic Wood Wool kombineras i sex färgfamiljer: Midnights, Neutrals, Minerals, Oceanic, Florals och Forests.

Med det här urvalet av färger, vill vi ge designers och arkitekter ett verktyg för att kunna utforska, mixa och matcha med ett enormt utbud av möjligheter”, säger John Löfgren, Co-Founder, Form Us With Love. 

Företagen erbjuder gemensamt lösningar för att förbättra luftkvalitet och akustik i inomhusmiljöer, med fokus på hälsa och hållbarhet. Tarketts AirMaster® textilkollektion använder ett patenterat garn för att effektivt minska damm och partiklar, med upp till fyra gånger bättre luftkvalitet än andra textilgolv samt ljudabsorberande egenskaper. BAUX Acoustic Wood Wool kombinerar trä och cement för att skapa återvinningsbara akustikplattor som effektivt dämpar ljud och skapar utrymmen med god isolering, styrka och fuktbeständighet samt brandskyddsegenskaper.

"Att välja material som är hållbara och bra för välbefinnandet är mycket mer än en övergående trend; det är en viktig övergång till att designa utrymmen som sätter inomhusmiljö, hälsa och långsiktig hållbarhet först. Förändringen understryker ett viktigt skifte i vårt förhållningssätt till arkitektur och inredning, vilket inte bara gynnar miljön, utan höjer också välbefinnandet för individer och samhället i stort”, säger Fredrik Franzon, CEO och Co-Founder, BAUX

b
Rum med AirMaster® har upp till fyra gånger bättre luftkvalitet än de med andra textilgolv. Foto: Tarkett
b
BAUX Acoustic Wood Wool kombinerar trä och cement för att skapa fullt återvinningsbara akustikplattor. Foto: Tarkett