Geometriskt och blommande med influenser från modevärlden - ny kapselkollektion

Fiori. Foto: Ken Scott Carpet Edition

Carpet Edition och Ken Scott har gått samman för att skapa en speciell kollektion av gobelänger och mattor som är inspirerade av Scotts verk. Det är ett samarbete som förenar två  kreativa världar och resulterar i en samling bestående av 33 produkter.

Kollektion hyllar Scotts karakteristiska estetik, vilket inkluderar blommiga, geometriska och djuriska mönster, och förenar samtidigt Carpet Editions hantverk med Scotts konstnärliga vision.

b
Blommiga, geometriska och djuriska mönster utmärker Ken Scotts verk. Foto: Ken Scott Carpet Edition
b
Detalj från mattan Eula. Foto: Ken Scott Carpet Edition
b
Mattan Eula Foto: Ken Scott Carpet Edition

Av de 33 delarna är åtta formade som blommor och designade som en kapselkollektion för Salone del Mobile 2024. Dessa är en hyllning till Ken Scotts favoritväxter och används även på designerns etiketter. Carpet Edition har omtolkat Scotts skapelser i textilform, vilket har resulterat i inredning med unik stil.

Genom att kombinera Ken Scotts djärva kreativitet i modevärlden med hantverksteknik och hantverk, förvandlar Carpet Edition textilier till konstverk. I varje verk märks Ken Scotts bakgrund som modeinnovatör. Detta partnerskap markerar den naturliga kopplingen mellan mode och design och betonar deras långvariga inverkan på världen av textilier.

Gobelängerna (100x100 cm) är avsedda att hängas på väggen, medan mattorna finns i olika former och storlekar för att möblera och personifiera varje interiör. Carpet Edition har genom sitt experthantverk möjliggjort detta äktenskap av mode och inredning, och har förvandlat Ken Scotts vision till unika och oefterhärmliga "bärbara" plagg för hemmet.

b
Labirinto. Foto: Ken Scott Carpet Edition
b
Castelbarco. Foto: Ken Scott Carpet Edition
b
Infinito. Foto: Ken Scott Carpet Edition