Inredningsprojektet Vinus & Brindis

Vinus & Brindis med design av Mayfair Cirera Studio. Carla Step

Jordnära toner, blanka vita keramiska plattor, exponerade ytor och rå cement definierar stämningen på Vinus & Brindis, en vinbutik belägen i Barcelonas stadsdel Sarrià - Sant Gervasi med design av Cristina Cirera-studion.

Butiken, som har blivit designad av Cristina Cirera studio, är uppdelad i två sammanlänkade utrymmen och kännetecknas av en bardisk avslutad i rå cement. I butiksdelen fungerar disken som kassadisk och sträcker sig till en halvcirkelformad form med förvaringsutrymmen under. I anslutning till detta finns provningsområdet, med ett öppet litet kök för tillredning av tillbehören.

b
Vinus & Brindis, i Barcelona. Foto: Carla Step

Belysningen spelar en avgörande roll för att särskilja de två utrymmena. Spotlightar belyser trädisplayskåp i butiksdelen, medan en Mayfair-pendel skapar en varm gastronomisk atmosfär i provningsområdet. Designad av Diego Fortunato för Vibia, kastar pendellampan ljuspölar över cementbaren. LED-lampor och en grön skärm ger kontrast till de vita keramiska väggplattorna, som fungerar som en anslagstavla för att annonsera viner, inskrivet med filtspetspennskrift mellan de rutliknande mörka fogarna.

b
Strålkastarna fokuserade på displayskåpen i trä till vänster och till höger vita keramiska väggplattor med mörka fogar. Foto: Carla Step
b
Pendellamporna, designade av Diego Fortunato för Vibia, kastar ljuspölar över baren av cement. Foto: Carla Step

Sittalternativ inkluderar höga pallar vid baren och låga sittplatser längs en kant motsatt bardisken, vilket ger extra sittplatser för kunderna. Kombinationen av jordnära element och modern interiördesign är tänkt att framkalla en känsla av tidlöshet och anslutning till antika traditioner.

b
Höga pallar vid baren tillsammans ger extra sittplatser. Foto: Carla Step