Den texturerade belysningskollektion Scoora lanseras

Scoora. Foto: Dedon

Dedon lanserar Scoora av Hoffmann & Kahleyss Design, en lykta för utomhusmiljön. Kollektionsnamnet Scoora är inspirerat av ordet Zora, med betydelser som himmel, sol eller skal.

Utomhuslyktan är utvecklad av Hoffmann & Kahleyss Design med säte i Hamburg.

"Vi ville inspirera en känsla av komfort och tillflykt med Scooras stora format...vårt fokus i detta projekt har varit att låsa upp potentialen hos olika vävningar, att hitta ett naturligt designspråk som harmoniserar med utomhusmiljön", förklarar medgrundaren Birgit Hoffmann av företaget.

b
Strukturen hämtar inspiration från naturliga former och mönster. Foto: Dedon

Lyktan har en organisk form och en väv som skapar en atmosfärisk belysning. Färgerna "willow touch" och "liana touch" kompletterar kollektionen. Scoora finns med antingen LED-armatur eller ljusstake.

"Vi var förvånade över den rent utomordentliga skickligheten och mångsidigheten hos mästervävaren, och jag tror verkligen att den nivån av passion och precision som vårt team arbetade med visar sig i produkten," säger Christoph Kahleyss, medgrundare av Hoffmann & Kahleyss Design.

b
"Scoora" är en variant av namnet "Zora", som kan härledas till olika betydelser såsom himmel, sol, soluppgång eller skal på olika språk. Foto: Dedon
b
Färgerna "willow touch" och "liana touch"  Foto: Dedon
b
Foto: Dedon
b
Christoph Kahleyss och Birgit Hoffmann. Foto: Dedon