Kenneth Cobonpues senaste skapelser Etré, Llama och Fish tales på Salone del Mobile

Kenneth Cobonpues kreaktioner på Salone del Mobile i Milano. Foto: Kenneth Cobonpue

Filippinske formgivaren Kenneth Cobonpue visar sina senaste möbelkollektioner för det Cebu-baserade varumärket på Salone del Mobile i Milano.

I deras utställningsmonter,  visar Kenneth Cobonpue själv den utvalda skapelser som hämtar inspiration från platser som har en speciell betydelse för designern.

Bland de utställda möblerna finns Etré Collection, golvlamporna Fish Tales och vår Llama bar cabinet - men det är bara några exempel på vad du kan förvänta dig år 2024.

Fish Tales Golvlampa

Kenneth Cobonpues "Fish Tales" berättar om historien bakom en fiskarkultur som har försörjt människor i generationer. Fällorna är tillverkade av rotting runt en metallram och skapar en korgliknande struktur där det ser ut som att fiskarna simmar i cirkelformation. När lampan är tänd, ger den ett sken som lyser upp de fiskliknande detaljerna. Lampan finns i två storlekar.

b
Fish Tales Golvlampa, i storlek medium. Foto: Kenneth Cobonpue

Llama Bar Cabinet "Llama"

Denna lekfulla barvagn har en metallram som grund. Den är utrustad med två fack som öppnas på varje sida och en bordsskiva av slipad trä. Baldakinen är klädd och prydd med tofsar samt har inbyggda hållare för vinglas.

b
Llama barvagn Foto: Kenneth Cobonpue
b
Llama barvagn detalj. Foto: Kenneth Cobonpue

Etré Soffa och Fåtölj

Genom att kombinera geometriska figurer med knutteknik, utmärks "Etré"-kollektionen av handgjorda möbler som är inlindade i vita fiberremsor kring en robust stålram. De grå bomullsrepens mjukhet utnyttjas för att skapa mönster genom knytningstekniken.
 

b
Etré Soffa Foto: Kenneth Cobonpue
b
Bakstycket av soffan. Foto: Kenneth Cobonpue
b
Detalj av Etré fåtölj. Foto: Kenneth Cobonpue
b
Etré fåtölj. Foto: Kenneth Cobonpue