Mogensens Table Bench lanseras med flätad papperssnöre

BM0489 Bordsbänk Foto: CARL HANSEN & SØN

Børge Mogensens Table Bench debuterade 1958 som en del av sitt ”modulkoncept”. Kollektionen utökas nu med en ny variant med flätad papperssnöre.

Carl Hansen & Søn lanserade 2020 Mogensens skapelse Table Bench i en rottingversion. Nu adderas ytterligare en ny version, denna gång i papperssnöre. Bänken finns i en lång och en kort variant, som kan kombineras med andra moduler eller användas separat i olika rum. Bänken är tillverkad i ek och kräver 335 meter papperssnöre och sex timmars erfarenhet att fläta. Papperssnöret, använt av Carl Hansen & Søn sedan 1950, behöver inget underhåll.

b
Table Bench finns i en lång och en kort version Foto: CARL HANSEN & SØN

"Børge Mogensen har varit en del av vår kollektion i många år. Han är känd och älskad för sina mångfunktionella möbler som uppfyller en rad olika inredningsbehov. Med lanseringen av Mogensens Table Bench i papperssnöre vill vi fokusera på hans vackra och smarta design, som tål att utmanas i nya material", säger Knud Erik Hansen, VD och tredje generationens ägare av Carl Hansen & Søn: 

Han fortsätter: 

"Børge Mogensen är ett välkänt namn inom designkretsar, främst i Skandinavien, men vi tycker att hans arv förtjänar att uppmärksammas över hela världen. På Carl Hansen & Søn har vi en internationell verksamhet med 23 flaggskeppsbutiker och återförsäljare världen över, och vi är glada över att kunna presentera Mogensens design för en global publik."

b
Table Bench har rundade kanter och exponerade tappfogar. Foto: CARL HANSEN & SØN
b
Till en färdig bänk går det åt 335 meter dubbelflätat papperssnöre Foto: CARL HANSEN & SØN
b
Table Bench i rotting Foto: CARL HANSEN & SØN