Carl Hansen & Søn presenterar Vilhelm Lauritzens Radio House Mirror

VLA62 Radio House Mirror Foto: Carl Hansen & Søn

Radio house mirror formgavs av Vilhelm Lauritzen för den kungliga foajén i Radiohuset i Köpenhamn, 1945. Carl Hansen & Søn introducerar nu spegeln för en bredare publik, i samarbete med Vilhelm Lauritzen Architects.

Vilhelm Lauritzen (1894–1984) formgav radio house mirror för radiohusets kungliga foajé, som låg i anslutning till den kungliga logen. Alla möbler i den kungliga foajén är exklusivt designade av Lauritzen.

"Vi inledde ett samarbete med Vilhelm Lauritzen Architects 2022, i samband med lanseringen av Foyer-serien från Radiohuset. Under ett besök där lade vi märke till den vackra spegeln, som passar perfekt in i Carl Hansen & Søns sortiment av danska designmöbler. Spegeln har aldrig tidigare varit tillgänglig för en bredare publik, så vi är glada att nu kunna presentera den som en del av vår kollektion", berättar Knud Erik Hansen, VD och tredje generationens ägare av Carl Hansen & Søn.

b
Spegeln lanseras i  massiv ek  Foto: Carl Hansen & Søn
b
Spegeln har aldrig tidigare varit tillgänglig för en bredare publik Foto: Carl Hansen & Søn

Spegeln bär en tydlig prägel av Vilhelm Lauritzen och radiohuset, med en ram av massiv ek. Den distinkta ramen monteras med yttersta precision för att säkerställa en kontinuerlig ådring. Ytan slipas sedan för hand.

"Radio House Mirror är så mycket mer än bara en spegel – det är en designmöbel i sig. Den organiska träprofilen ramar in spegelbilden på ett vackert sätt och skapar en nästan barock känsla. Vi har valt att lansera spegeln i ek för att ge den ett modernt nordiskt uttryck", berättar Anne Møller Sørensen, partner på Vilhelm Lauritzen Architects.

b
Måtten är 175 x 5,8 x 80 cm Foto: Carl Hansen & Søn
b
Design: Vilhelm Lauritzen Foto: Carl Hansen & Søn