Beckmans presenterar fyra avgångsstudenters verk på Stockholm Furniture Fair

2024 års designsamarbeten av avgångsstudenterna på formprogrammet vid Beckmans Designhögskola med svensk möbelindustri.. Foto: Beckmans Designhögskola

För sjunde året i rad har avgångsstudenterna från Beckmans Designhögskolas formprogram gått samman med den svenska möbelindustrin i ett samarbete.

Den 6 februari öppnar montern på Stockholm Furniture Fair i Älvsjömässan och mässan pågår fram till lördagen den 10 februari.

Bland de deltagande studenterna finns Alexander Morén, Chatrine Schumacher, Ebba Qvinnström, Edward Weinhofer, Grånäs-Malin Kristiansson, Iris Arlert, Maja Berthin Tingström, Max Palmdahl, Sigrid Mårtensson, Svea Tisell, och Tove Östlund.

Möbelserien Palett består av en bänk och en pall. Dessa två kan kombineras på olika sätt för att passa olika rum och behov. Med en sits som kan tas av, och hängas på väggen och underreden som kan ställas på varandra, förvandlas möblerna till vägghängd konst och en skulptural stapel. Projektet har utforskat mjuka och organiska former med fokus på att skapa produkter som är lättproducerade.

b
PALETT, skapat av Chatrine Schumacher, Edward Weinhofer och Svea Tisell i samarbete med Storängen Design. Foto: Beckmans Designhögskola

OTIUM är ett latinskt begrepp som refererar till ledighet från arbete och plikter. Möbeln är inspirerade av "hänget i trappan" och har tagits fram som en utemöbel som ska inbjuda till att samlas. 

 

b
OTIUM - Iris Arlert, Max Palmdahl, Tove Östlund x Mitab. Foto: Beckmans Designhögskola

LAYERS av Ebba Qvinnström, Sigrid Mårtensson x EFG består av tolv komponenter som tillsammans skapar sju olika möbler. Huvudfokus ligger på transparens, materialmöten utan permanenta sammanfogningar. Tanken är att uppmuntra till restaurering, reformering, uppdateringar av komponenter och till att motverka överkonsumtion. 

b
LAYERS - Ebba Qvinnström, Sigrid Mårtensson x EFG. Foto: Beckmans Designhögskola

FABA är en serie bord utformade för att vara tillgänglig både i offentliga miljöer och hemma. Med sina asymmetriska skivor är målet att skapa en inkluderande och öppen atmosfär, som främjar nya sociala sätt att sitta och och en flexibel möblering.

b
FABA - Alexander Morén, Grånäs-Malin Kristiansson, Maja Berthin Tingström x NC Nordic Care. Foto: Beckmans Designhögskola