Natuzzi firade 65 år med Mindful och Snail

Mindfull och Snail Foto: Natuzzi

Natuzzi Italia firade sitt sextiofemårsjubileum genom att välja Milan Design Week 2024 som plattform för en serie evenemang och projekt.

För sextiofem år sedan började Natuzzi sin resa med en inspiration hämtad från den syditalienska regionen Apulien. Företagets nya kollektionen kompletteras nu med de nya sofforna Mindful och Snail designade av Natuzzi Design Center.

b
Mindful design: Natuzzi Design Center Foto: Natuzzi
b
Snail design: Natuzzi Design Center Foto: Natuzzi

I företagets showroom på Via Durini presenterades även den nya kollektionen "The Circle of Harmony – 65th Anniversary", som visade företagets utveckling genom tiderna med projekt av Karim Rashid, Andrea Steidl och Simone Bonanni, tillsammans med Pasquale Junior Natuzzi – Chief Brand and Creative Officer på Natuzzi.

För att avsluta firandet av sitt 65-årsjubileum återkommer Natuzzi med Natuzzi Open Art, ett projekt initierat av grundaren Pasquale Natuzzi med målet att göra konst tillgänglig för alla. Denna gång återvänder Open Art till Milano i samarbete med den konstnären Gino Donvito, som har skapat "Puer Apuliae", ett monumentalt verk över 8 meter högt. Donvitos skapelse hyllar Apulien, älskat av Fredrik II av Schwaben, vars arv fortsätter att inspirera Natuzzi Italia som det gjorde tidigare. Apulien förblir en evig källa till inspiration för varumärket.