Moroso leverantör av Effimera på Internazionali BNL d’Italia 2024

Foto: Moroso

Moroso är den officiella leverantören av Internazionali BNL d’Italia 2024, som är en integrerad del av den årliga tennisturneringen i Rom. Under detta evenemang kommer inredningsföretaget att kurera utställningen kallad Effimera.

Installationer och möbler från olika designers och konstnärer ska inreda evenemanget. Dessa verk är avsedda att gestalta skönhetens skiftningar och människans existentiella flyktighet. Utställningen hyllar det temporära och förgängliga och är utformad för att fördjupa reflektionen kring Roms roll i världen.

b
Foto: Serena Eller
b
Loungområdet har Patricia Urquiolas Pacific-soffor och fåtöljer från Moroso, Foto: Serena Eller
b
Foto: Serena Eller

FIC-loungen har en platsspecifik mural intervention och några målningar av Giulia Mangoni. Hennes konst utforskar intimitet och kulturer av populärt ursprung, återgivna för allmänheten i nya kompositioner.

Giovanni Botticellis Vetrografica-speglar läggs till i rummet. Glasytan blir en duk där grafiska motiv målas, vilket gör den till en del av målningen. I rummet finns också Gogan-soffor och Redondo-fåtöljer av Patricia Urquiola för Moroso, samt Ottoman-fåtöljer av Scholten & Baijings och Anomaly-puffar av Front Design.

b
Fåtöljer från serien Ottoman design: SCHOLTEN & BAIJINGS. Foto: Serena Eller
b
Pebble Rubble av Front Design. Foto: Serena Eller

I Montemario Suds lounge är inredda med Jimmy Milanis svarta cirklar, Patricia Urquiolas Gogan-soffa och Square-fåtöljer av Jonathan Olivares.

Giuseppe De Mattia presenterar serien Ex votos på en vägg i North Montemario Hall, tillsammans med skulpturen Gazza. I rummet finns även Pebble Rubble-soffor av Front Design. 

b
Giovanni Botticellis spegel Vetrografica Foto: Serena Eller

 

b
Sittpuffarna Anomaly tillsammans med Square. Foto: Serena Eller