Ny Hawaiiansk våg och dagbädd i Teak från samarbetet Palomba Serafini - Talenti

Cruise Teak. Foto: Palomba Serafini

Arkitekterna Ludovica Serafini och Roberto Palomba har ett nära partnerskap med det italienska företaget Talenti, känt för utomhusmöbler. Under Milano Design Week 2024 presenterade de flera nya produkter och projekt som fördjupar deras samarbete.

En ny kollektion, kallad Nalu Collection, visades för första gången. Den betonar förhållandet mellan struktur och överdrag, med fokus på geometri och kurvor. Kollektionen inkluderar soffa, fåtölj, solsäng, matbord och stolar. Serien är tillverkad av 100% aluminiumoch är återvinningsbar och kan monteras ned i delar.

"En kollektion inspirerad av mästarna inom den gyllene eran av italiensk design, född ur idén om en unik kudde som viks över, vilket genererar sittplatsen och ryggstödet, som en slags våg, med färgglada armstöd av gjuten aluminium som framträder från den mjuka strukturen som omsluter dem." berättar Ludovica Serafini + Roberto Palomba

b
Randiga tyger och kombinationer med design av Ludovica Serafini och Roberto Palomba. Foto: Palomba Serafini/Talenti
b
Ordet Nalu är Hawaiianska och betyder våg. Foto: Palomba Serafini/Talenti
b
Nalus moduler är tillverkade av 100% aluminium, vilket ska garantera motståndskraft mot väderpåverkan. Foto: Palomba Serafini/Talenti

En av de senaste tillskotten från studion är Daybed Cruise Teak, en dagbädd avsedd för utomhusbruk. Teak valdes av arkitekterna för dess unika egenskaper: träet är motståndskraftigt mot insektsangrepp och extremt vattentåligt, vilket ofta gör det till ett populärt val inom den nautiska sektorn. Talentis teak är FSC®-certifierat, vilket innebär att det kommer från skogsområden som förvaltas på ett ansvarsfullt sätt, med en planerad cykel av avverkning och ekologiskt hållbar återplantering.

b
Design: Ludovica Serafini och Roberto Palomba. Foto: Palomba Serafini/Talenti
b
Dagbädden är kollektionens senaste tillskott. Foto: Palomba Serafini/Talenti