Glimtar från Pininfarinas senaste nyheter på Salone Del Mobile

Reflex och Vista Alegre är några av Pininfarinas nya kollektioner. Foto: Pininfarina

Under årets Milan Design Week i Milano deltog och presenterade det italienska designfirman Pininfarina sina senaste projekt. Produkterna är utvecklade av dess produktdesignteam för några italienska och internationella möbelföretag.

De nya kollektionerna är utformade i kontinuitet med hemdesignen av Pininfarinas vision och i synergi med märkesfastighetsprojekten som hanteras av arkitektteamet. Den gemensamma nämnaren är ett förhållningssätt till design som appliceras på företagets alla kompetensområden – från bildesign till arkitektur och till produkt.

Sahrai 

Samarbetet med Sahrai Milano markerar en debut för Pininfarina gällande design av denna produktkategori. Materia-kollektionen skapades med avsikt att utforska nya möjligheter genom att integrera material som inte tidigare använts inom mattindustrin. Mattorna Pura och Luce e Acqua är handtuftade i bambusilke, ull och bambusilke.

b
Mattorna Pura och Acqua. Foto: Pininfarina
b
Mattan Luce. Foto: Pininfarina

Reflex 

Reflex debuterar i utemöbler med utomhusversionen av Segno-soffan, med en modulär struktur inspirerad av design och funktionalitet från yachtdäck. Ytan har en solid struktur kombinerad med nautiska texturer och tyger i mjuka nyanser.

b
Reflex Foto: Pininfarina
b
Soffan finns i linjära två- och tresätesversioner. Foto: Pininfarina

Vista Alegre 

Till Vista Alegres 200-årsjubileum lanserar Pininfarina kollektionen Accento, med stoppade sittplatser, bord och skänk med keramiska detaljer och är inspirerade av lyxbilars inredning. Accento-fåtöljer har flytande, ergonomiska former och en bred, quiltad sits i läder med kontrasterande färger för interiör och exteriör.

b
Vista Alegre Foto: Pininfarina
b
Stoppad sits med inspiration från bilinredning. Foto: Pininfarina