Nya produkter och installationer på Via Pontaccio

Moroso Flagship Store Milan Design Week 2024 Foto: Leonardo Duggento

Moroso gjorde sig påmind under Milan Design Week 2024 genom att förnya sin showroom på Via Pontaccio och samarbeta med Ron Arad på Rossana Orlandi Gallery.

I flaggskeppsbutiken visade det italienska möbelföretaget upp sina senaste produkter och installationer och betonande sitt åtagande för hållbarhet och innovativ design. 

Höjdpunkterna inkluderade den nya One Page-fåtöljen av Ron Arad och Gruuve-soffan av Urquiola. Moroso Gallery of Wonders firade deras samarbete med Ron Arad, med specialversioner av hans One Page-fåtölj tillsammans med möbler som var omgjorda för tillfället.

b
Ron Arads fåtölj One Page. Foto: Leonardo Duggento
b
Patricia Urquiolas soffserie Gruuve och soffbord Shiny. Foto: Leonardo Duggento

Rumsmiljön behöll förra årets arkitektoniska drag med fokus på att bevara dess distinkta rumsliga kvaliteter, men designen berikades dock med nya element och detaljer.

Urquiolas lek med kontrasterande material så som metall- eller spegelklädda väggar tillsammans med lila eller rosa väggar skapade en engagerande dialog mellan arkitektoniska element och möbeldesign. Urquiola introducerade också en mer "hemtrevlig" plats, en svit där besökare kunde utforska företagets produkter för sovrummet, börjande med Tender-sängen, en förlängning av kollektionen. 

b
Stolarna Tulp av Stefan Scholten Foto: Leonardo Duggento

På bottenvåningen presenterade Stefan Scholtens matsalsförslag ett återupptäckt material med ett grönt fotavtryck – linoleum. Det stora, ovala Vol-bordet är parades ihop med de nya vadderade Tulp-stolarna.

På första våningen fanns en ny yta dedikerad åt material skapats för att erbjuda besökare en fördjupande och informativ upplevelse. Denna plats innehöll också nya displayställ som visar de mest kända delarna av Morosos kollektion.

Besökarnas rundtur på bottenvåningen avslutades med en serie nya produkter för Pebble Rubble serien från svenska designduon Sofia Lagerkvist och Anna Lindgren för Front Design. Lakelet-serien utgörs av kaffebord tillverkade av tryckt glas och även de är designade av den svenska duon. 

b
Sviten där besökare kunde utforska sovrumsprodukterna. Foto: Leonardo Duggento
b
Pebble Rubble med Lakelet. Foto: Leonardo Duggento