Boffi kökskollektion 2024

Det rostfria stålet med dörrar i massivt trä ger intryck av att sväva ovanför golvet. Foto: Boffi

Boffi presenterar 2024 års inomhuskök, med design av Piero Lissoni, Elisa Ossino, Norbert Wangen och Patricia Urquiola.

Novanta

Design av Piero Lissoni

För att fira Boffis 90-årsjubileum har Piero Lissoni designat Novanta-kökssystemet. Den indragna basen skapar en illusion av att den robusta enheten i rostfritt stål med dörrar i massivt trä svävar ovanför golvet. De taktila komponenterna, såsom MDi och rostfritt stål, exemplifierar hur Boffis industriella designforskning leder till nya typer av arkitekturer och material.

b
Novanta av Piero Lissoni. Foto: Boffi

XO

Design av Elisa Ossino

Den nya designen av Elisa Ossino är en modell inspirerad av det tidlösa Xila-köket designat av Luigi Massoni 1972. Köket hämtar ett kreativt motiv från Ossino med geometriska former som kombinerar precisa linjer med mjuka kanter. Top- och sidopaneler fungerar som en grind som ramar in de  handtagsfria dörrarna som sitter endast två centimeter från golvet. En snackyta i massivt amerikansk alm eller ask behandlad med olja, markerad av en cirkulär form med fasad kant på arbetsytan och en skulptural kurva vid basen, bidrar till kökets sociala aspekt.

b
Modellen inspirerad av det klassiska Xila-köket, designat av Luigi Massoni 1972. Foto: Boffi.
b
Xo design av Elisa Ossino. Foto: Boffi

K14

Design av Norbert Wangen

K14 är ett system av handtagsfria basenheter där öppningen av fronter och dörrar nås via en 30° fasad kant, en detalj som också syns på bänkskivan och som skapar en känsla av lätthet. För 2024 innehåller den nya K14-designen ändpaneler som möjliggör en snackyta, medan marmorn vid sittområdet slutar endast två centimeter från golvet.

b
K14 med design av Norbert Wangen. Foto: Boffi
b
K14 har handtagsfria basenheter där fronter och dörrar öppnas vid en 30° fasad kant. Foto: Boffi

Salinas

Design av Patricia Urquiola

Salinas kan anpassas med ett enda material eller färg, eller genom att kombinera olika material och toner för att skapa ett unikt projekt. Dörrarna har en ny 3D Striped-ytbehandling från Boffi, medan den skjutbara snackdisken i massivt trä har nya mått och placeras ovanpå med ett stöd som gör den lättare att använda och flytta.

b
Dörrarna har en ny 3D Striped-ytbehandling. Foto: Boffi
b
Design av Patricia Urquiola. Foto: Boffi