Abstractas x Wall of Art utökas med konstverk av Lena Wigers

Design av Lena Wigers. Foto: Abstracta

Förra året inleddes ett samarbete mellan Abstracta och konstplattformen Wall of Art för att kombinera samtidskonst med företagets akustikpaneler. Nu utvidgas samlingen med ny konst av den prisbelönta svenska konstnären och illustratören Lena Wigers.

Företagets akustiklösningar är tänkta att kombinera estetik och funktionalitet och samarbetet med Wall of Art lägger fokus på konstnärlighet och akustiska egenskaper. Tavlornas är inramade av en ekram och motiven är tryckta på bomullstyg och döljer en ljudabsorberande teknologi tillverkad av återvunna material för att minska miljöpåverkan.

Lena Wigers är en etablerad illustratör och konstnär baserad i Stockholm, känd för att blanda olika konstformer. 

– I det här samarbetet ser vi tre nya verk i min Nexus-serie, där jag utforskar det vibrerande samspelet mellan form, färg och rum. Det är en serie som tänjer på känslan av förbindelse och harmoni. Interaktionen mellan abstrakta former leder blicken till djupdykning i det nästan mikroskopiska mötet, och skildrar en intimitet som är både omedelbar och avlägsen. Genom samarbetet med Abstracta får verken en ny dimension där konsten inte bara är en visuell upplevelse utan också aktivt bidrar till atmosfären och känslan i rummet. 

b
Tavlornas bomullsduk är inramade av en ram i ek. Foto: Abstracta

Tidigare inkluderade serien 13 olika motiv skapade av fyra konstnärer: Annika Hultgren, Evelina Kroon, Lucrecia Rey Caro och Lisa Wirenfelt. Nu har serien utökats och erbjuder sammanlagt 16 olika konstverk med varierande temperament och teknik.

Akustikpanelerna går att få i tre storlekar: 100 x 140 cm, 70 x 100 cm, och 50 x 70 cm – med ramar i obehandlad eller mörkoljad ek. 

b
Tavlorna är tillverkade av absorbent av textilspill och polyester återvunna PET-flaskor. Foto: Abstracta
b
Stomme i obehandlad eller mörkoljad ek. Foto: Abstracta