Magis och Hella Jongerius samarbetsprojektet "Twain" släpps

Fåtöljen finns i åtta versioner. Foto: Magis

Det italienska designföretaget Magis lanserar nu fåtöljen Twain för den breda marknaden. Fåtöljen är skapad av Konstantin Grcic och visades för första gången på Salone del Mobile 2023.

Fåtöljen är inspirerad av den klassiska Safari-stolen som designades av den brittiske formgivaren Kaare Klint på 1930-talet. Twains sits och ryggstöd är tillverkat av självstöttande tyg och är fastsatta på en ram av sammanlänkade bokspjälor, hållna på plats med ett band och spärrhake. Den sammanlänkade strukturen är fri från lim och nitar, och går helt att monteras isär. 

Fåtöljen finns i åtta versioner, varav två har utvecklats i samarbete med den holländska designern Hella Jongerius. Dessa versioner har ett draperat dubbelsidigt överdrag som skapar en koppling mellan sits och ryggstöd. Fåtöljen finns även med en matchande fotpall.

Möbelns ram är tillverkad av massiv bokträ, naturligt färgat eller anilinfärgat svart. Sits och rygg i självbärande tyg, sitskudde och ryggöverdrag i avtagbart tyg. Armstöd i premiumläder. Spännband i polyamid. Filtkuddar ingår.

b
Fåtöljen i bokträ. Dyna: Sage. Foto: Magis

 

b
Svart bokträ med dyna i Bordeaux. Foto: Magis
b
Twain kan demonteras helt. Foto: Magis