Ny möbelserie lanseras av Whitedesigner och Mizetto

I kollektionen finns sittbänken Parker med design av Andreas Sture. Foto: White Arkitekter 

Sommaren står för dörren, och med den kommer en lansering av nya möbelprodukter av Mizetto, i samarbete med det svenska företaget White Arkitekter.

För första gången öppnar Mizetto upp sin nordamerikanska utställningslokal på NeoCon i Chicago, där en rad nyskapande produkter kommer att presenteras. En av de nya lanseringarna är sittbänken Parker, designad av Andreas Sture, en av White Arkitekters designers från Göteborg.

Mizetto har gjort sig kända för sin innovativa approach till möbeldesign, och sedan 2004 har det lilla familjeföretaget från Småland vuxit till en stor aktör på den europeiska designscenen. Nu tar de steget över Atlanten med öppnandet av sitt första showroom i Nordamerika. Deras nya kollektion utmanar gränserna mellan inomhus och utomhus, arbete och fritid, samt hem och kontor.

b
Parker är den första möbelserien i Mizettos sortiment som är designad för både inomhus- och utomhusbruk. Foto: White Arkitekter 

Identitet, Enkelhet och Cirkuläritet

Bänken representerar en milstolpe för Mizetto då det är den första möbelserien i deras sortiment som är designad för både inomhus- och utomhusbruk. Designen är utförd av Andreas Sture.

– Tanken med Parker var att ge möbelserien en tydlig identitet och grafisk enkelhet i Mizetto-anda, där cirkuläritet är en framstående aspekt, säger Andreas Sture.

Hållbarhet Genom Design

Sittbrädorna i bänken innesluts av ett metallband som skapar illusionen av den nästintill svävar. Valet av material för brädorna blev bambu, som kännetecknas av sitt låga koldioxidavtryck och sin motståndskraft mot mögel och röta. Konstruktionen möjliggör även enkel reparation och utbyte av enskilda delar, vilket minskar behovet av att byta ut hela möbeln och därigenom bidrar till en mer cirkulär ekonomi.

– Vi ville skapa en formstark möbelserie som har förutsättningar att leva länge. Enkel renoverbarhet, tillsammans med en stark attraktivitet generellt, är de viktigaste cirkulära egenskaperna vi kan ge en produkt, säger Andreas Sture.

b
Bakom designen av sittbänken står Andreas Sture, designer på White Arkitekter i Göteborg. Foto: White Arkitekter 
b
Konstruktionen gör det möjligt att byta ut eller reparera enstaka plankor, snarare än att behöva ersätta hela produkten. Foto: White Arkitekter