Center Center utmanar traditionella kontorslösningar

Center Center. Foto: String Furniture

String Furniture lanserar Center Center, ett nytt modulsystem designat av Form Us With Love (FUWL). Systemet riktar sig till contract-marknaden och syftar till att omdefiniera kontorsplanering och inredning.

De senaste åren har arbetsplatser genomgått stora förändringar. Synen på hur och var arbete utförs har skiftat, vilket ställer krav på flexibla och modulära lösningar som främjar samarbete. Arbetsplatser som inte anpassar sig till denna utveckling riskerar att bli mindre attraktiva. Detta skapar också nya utmaningar för arkitekter och inredare som designar dessa miljöer.

Center Center är ett multifunktionellt och flexibelt modulsystem som erbjuder både öppen och dold förvaring. Systemet kan användas för att skapa barriärer som ändå kan förbli öppna. FUWL designade Center Center som ett svar på sitt eget behov av ett flexibelt arbetsutrymme, och det passar perfekt in i String Furnitures filosofi om modularitet och systemstyrd design.

– Statisk förvaring är ett begrepp som hör till det förflutna. Center Center utmanar denna idé genom att erbjuda en lösning som utvecklas i takt med användarens behov, både nu och i framtiden. Med Center Center har inredare friheten att anpassa utrymmen och skapa konfigurationer som fullt ut passar deras kunders behov och önskemål, säger John Löfgren och Jonas Pettersson på Form Us With Love.

b
Kromgrön. Foto: String Furniture

Modulsystemet fungerar som en plattform som kan byggas och konfigureras i olika lösningar, vilket överskrider traditionella förvaringsmetoder för både kontor, hem och sociala utrymmen. Varje modul kan användas vertikalt eller horisontellt, vilket ger möjlighet till många kombinationer. Den minimalistiska formen bidrar till funktionaliteten och låter Center Center bli en naturlig del av rummet.

Systemet tillverkas i Sverige med industriella tekniker för svetsning och bockning, helt i tunnplåt perforerad i ett 50x50x50 mm rutnät. Detta skapar ett konstruktivistiskt mönster och en elegant industriell känsla.

b
Ultramarine och ljusgrå. Foto: String Furniture
b
Ljusgrå. Foto: String Furniture

Modulerna finns i sex storlekar: 300x400x400, 400x300x400, 400x400x400, 400x600x400, 600x400x400 och 600x600x400. De kan kombineras både med varandra och med ett utbud av funktionella tillbehör, såsom dörrar, hyllor, ben, hjul, brickor, handtag och krokar. Delarna finns i olika nyanser: ultramarin, ljusgrå, kromgrön, svavelgul, ostronvit, pompejiröd, och svart och vit. Modulerna kan också fås i skräddarsydda färger vid behov av exakt anpassning.

– Vårt mål är att tillhandahålla ett system för det otänkbara. Vi vill ge inredare möjlighet att släppa loss kreativiteten och utforska de oändliga möjligheterna med denna förvaringslösning. Oavsett om det handlar om att organisera ett kontor, ett hem eller ett offentligt utrymme erbjuder detta system den flexibilitet och anpassningsförmåga som krävs för att uppfylla kraven i det moderna livet, säger John Löfgren och Jonas Pettersson på Form Us With Love.

b
Svavelgul. Foto: String Furniture
b
Ljusgrå. Foto: String Furniture