Kenneth Cobonpues senaste skapelse

Spin Side Chair – design Kenneth Cobonpue Foto: KENNETHCOBONPUE

Kenneth Cobonpue fortsätter att experimentera och utforska olika material innan han skapar varje enskild design. 

"Jag älskar att innovera och arbeta med olika material. Jag designar saker som bara kan tillverkas med högsta hantverksskicklighet. Det jag gör är alltid nytt och fräscht, jag blir inspirerad och entusiastisk över att tillämpa alla dessa nya metoder i produktionsprocessen", säger Kenneth Cobonpue.

Designern såg framför sig att skapa "Spin"-kollektionen som enastående i sin lätthet, hållbarhet och komfort. Tillverkad med hjälp av kolfiber, ett av de starkaste och lättaste materialen på jorden, är hans nya kollektion resultatet av hans geniala skapandeprocess. "I vår verkstad möts högteknologiska material och gammaldags hantverk."

Erfarna händer lägger kolfibertrådar längs en form med diamant- och skalkmönster, i ett scheinbart oändligt radialt mönster – lätt och delikat men bedrägligt stadig. Dess cykliska kurvor påminner om en Spirographs roulette av kurvor som rör sig mot centrum och sedan studsar tillbaka i cirkulära rörelser, skapar dynamiska former av hypnotisk förundran.

"Spin"-kollektionen finns tillgänglig i två designvarianter: sidostolen och läsfåtöljen. Varje stycke kompletterar elegant både inomhus- och utomhusmiljöer. Luta dig tillbaka i komfort när du sitter på dess mjuka sittdyna som finns i tygerna Black & White Print, Italvelluti Bitwin Black och Canvas Raven Black.