Nuvola - En drömsk hyllning till Italiensk design och resor

Nuvola bordslampa av Gabriele Picco : Foto: Seletti

Nuvola är en bordslampa vars former påminner om en tecknad och arketyppisk version av FIAT 500, en av världens mest kända bilar och en symbol för "Made in Italy" och italiensk design. Lampan härstammar från ett konstverk som Picco skapade i Madonie Park för Sicilienregionen år 2005, ett verk som talade om emigration från södra Italien men också om början på en ny era av välbefinnande och kreativitet.

"Från början hade jag också tänkt mig den som en lampa, en hyllning till lätthet och drömmar som kunde belysa våra hems dyrbara hörn", säger Picco.

Nuvola är poetiskt och visionärt förknippad med tanken på resor. En stiliserad moln vilar på taket, iinnehållande en LED-ljuskälla i olika färger. Det mjuka och diffusa ljuset förmedlar idén om att drömma och önskan att fly till avlägsna världar som tillhör både verkligheten och vår fantasi.

"Att presentera Nuvola i Köpenhamn under 3daysofdesign ger oss stor tillfredsställelse", säger Stefano Seletti, konstnärlig ledare för varumärket. Gabrieles poesi ligger mycket nära det sätt Seletti tolkar designvärlden: drömsk, fantasifull, fri.