Massproductions utökar Silo-sortimentet med ärtgrön färg

Foto: Massproduction

Tidigare i år belönades Silo med utmärkelsen Årets Inredningsprodukt vid Scandinavian Design Awards 2024. Det prisbelönta vinstället, tidigare tillgängligt i svartbetsad ask, naturlig ask och den karakteristiska röda färgen "Massproductions Red", utökas nu med en ny färg i ärtgrön nyans.

Med den växande trenden av vinbarer och det ökande intresset för viner, kände Massproductions Chief Designer Chris Martin att det var dags att erbjuda en förvaringslösning som matchade den höga kvaliteten på de viner som förvaras i dem. Inspirerad av tanken på en kontinuerlig loop formgav Chris Martin Silo med en obruten trälinje, där varje flaska elegant vilar i urfrästa fack. Sedan sin lansering i september 2022 har Silo, det stapelbara vinstället tillverkat av FCS-certifierad ask, fått stor uppskattning för sin tidlösa och praktiska design.

"Just det faktum att man kan stapla Silo inbjuder till att blanda färger. Vi behövde en ny kulör för att mixa upp det hela. Nu introducerar vi Silo i en livfull grön nyans som balanserar mellan sportigt och elegant," säger Magnus Elebäck, VD och Creative Director på Massproductions.

Vinstället Silo har fått sitt namn från behållare och den grekiska vingudens vän Silenus. Det är inspirerat av typologin från klassiska vinkällare och kan förvara 4 flaskor per enhet, staplas upp till fyra enheter högt.