Ethimo och Luca Nichettos senaste design - En fusion av tradition och modernitet

Pallen Folia och golvlampan Lustra. Foto: Ethimo

Ethimo och Luca Nichetto lanserar ny design för utomhusmiljöer, en kombination av traditionellt hantverk och modern estetik.

Ethimo och designern Luca Nichetto har tillsammans skapat nya utomhusmöbler som förenar klassisk smide med samtida design. Lustra, en golvlampa, och Folia, en pall som även kan användas som bord, visar hur smide kan omformas för att ge utomhusmiljöer både karaktär och belysning.

Smide, ett tidlöst material, har länge varit en del av italienskt hantverk. Dess styrka och formbarhet gör det idealiskt för både funktionella och dekorativa föremål. Ethimo och Luca Nichetto har gett smidet en modern uppdatering, vilket resulterat i nya möbelidéer som kombinerar hållbarhet med estetisk elegans.

b
 Foto: Ethimo
b
Smide har länge varit en del av italienskt hantverk. Foto: Ethimo

Lustra är två meter hög och har en meter i diameter med en skärm av blåst glas. Lampan kan placeras utomhus, oavsett årstid, och är helt vattentät och väderbeständig.

Folia är en möbel som kan användas både som pall och sidobord. Dess design är inspirerad av traditionella järndörrar med ett mönster som liknar blad. "Stjälkarna" utgör dess struktur och bas. Folia kan användas som extra sittplats, ett bord eller som en skulptur. Den är stapelbar och finns i olika färger.

b
Folia kan änvändas som pall och sidobord. Foto: Ethimo
b
Dess design är inspirerad av traditionella järndörrar med ett mönster som liknar blad. Foto: Ethimo