Alt en modern tolkning av den klassiska pinnstolen

Den nya stolserien Alt är formgiven av Form Us With Love tillsammans med Stolab. Foto: Stolab

Stolab och Form Us With Love har lanserat Alt Collection, en modern tolkning av den klassiska pinnstolen. Serien är utformad för att passa olika miljöer och finns i klädda varianter och med olika underreden.

Möbelföretaget Stolab mötte en utmaning i att utveckla sitt traditionella sortiment för att tilltala arkitekter och designers som söker modern estetik med bredare användningsområden. Speciellt på framtidens kontor, där gränserna mellan hem och arbete suddas ut, behövs möbler som kombinerar det bästa av båda världarna. 

Resultatet av samarbetet mellan möbelföretaget och designstudion FUWL blev stolserien Alt Collection.

b
Alt stol i björk och bordet Alt i ljus mattlackad björk. Foto: Stolab
b
Stolen med ytbehandling: Mossgrön 16 tillsammans med bordet Alt i ek. Foto: Stolab

Massiv trästol i många olika utföranden

Stolarna kan anpassas efter behov genom att kombinera olika övre och nedre delar. Till exempel kan ett klassiskt ryggstöd kombineras med ett snurrstativ, vilket gör att stolen passar både i hemmiljö och på kontor. 

Den klädda versionen av Alt-stolen kombinerar massivt trä med stoppade detaljer. Den klädda ryggen och sitsen möjliggör ytterligare variation i stolens utseende.

Denna moderna tolkning av en klassisk pinnstol är tillverkad i massivt trä och finns i flera olika utföranden. Stolen kan anpassas genom att mixa olika delar och har en urfräst sits samt formade ryggpinnar. Den kan staplas upp till fem stycken och finns i flera färger.

b
Stolen Alt med snurrstativ i ek. Foto: Stolab
b
Stolen kan staplas upp till fem stycken och finns i flera färger. Foto: Stolab

 

b
Stolen med ytbehandling: Jordgubbsröd 44. Foto: Stolab