3 teman på 3daysofdesign signerade Fritz Hansen

Fritz Hansens utomhuskollektion mitt i Operaparkens blomstrande natur. Foto: Fritz Hansen

Under årets 3daysofdesign i Köpenhamn, i mitten av juni, visade Fritz Hansen tillsammans med arkitektbyrån Cobe upp tre utforskande utställningar kallade "Islands of Wellbeing".

Utställningarna inriktade sig på olika miljöer: besöksupplevelser, arbetsplatser och utomhusavkoppling. Syftet var att undersöka den förändrande effekten av design i modern arkitektur.

– Precis som djärv arkitektur definierar städernas karaktär, skapar Fritz Hansen estetiska öar av välbefinnande genom möbler som berikar utrymmen i en intim mänsklig skala, säger Christian Andresen, Creative Experience Director på Fritz Hansen.

Under tre dagar utforskade Fritz Hansens utställningar konsten att koppla av utomhus, bjöd in till nya världar av välkomnande upplevelser och visade framtidens arbetsplatskonfigurationer. Besökarna fick uppleva estetiska öar av välbefinnande där design och arkitektur möttes i harmoni. Förhandsvisningar av företagets nyheter för 2024 inkluderade mat- och loungestolar av Cecilie Manz samt en loungefåtölj av Poul Kjærholm. Utställningarna hölls på Operaparken, Væksthuset och Papirøen i samarbete med Cobe architects under årets 3daysofdesign.

De båda företagen delar en gemensam designfilosofi där de ser arkitektur och design som förankrade i historien men strävande mot att forma framtiden för att förbättra den mänskliga upplevelsen. För både stadsplanering och möbeldesign börjar processen med en skiss som utvecklas genom mänsklig interaktion.

– Både Fritz Hansen och Cobe delar en gemensam tro på att design och arkitektur kan förbättra människors liv. När vi designade Operaparken, Væksthuset och Papirøen strävade vi efter att omvandla dessa postindustriella platser i Köpenhamns inre hamn till platser för människor, säger Dan Stubbergaard, grundare av Cobe, och fortsätter:

– Med 80 000 växter och 600 träd erbjuder Operaparken och Væksthuset en plats där naturen får stå i fokus mitt i Köpenhamns livliga stadsutveckling, medan Papirøen är en levande plats för både boende, möten och arbete. Tillsammans exemplifierar dessa platser vårt engagemang för att skapa extraordinära vardagsmiljöer.

Tre utställningar på tre platser

Operaparken visar det danska dsesignföretaget utomhuskollektion i en grön oas med biologisk mångfald, med miljöer för avkoppling, middagar och loungemiljöer. Parken är designad kring ett underjordiskt parkeringshus för Operahuset och hedrar öns historia genom sex geospecifika trädgårdar.

I Væksthuset utforskar företaget modern gästfrihet och visar förhandsvisningar av nya mat- och loungestolar. Det är en lanternin med subtropisk vinterträdgård i Operaparkens hjärta, med välvda glasväggar och ett flytande tak som smälter in i omgivningen och döljer entrén till ett underjordiskt parkeringssystem.

På Papirøen presenteras modern arbetsplatsdesign i ett stort kommersiellt utrymme, med konstnärliga installationer av mötes-, lounge- och hybridutrymmen. Områdets industriella arkitektur, inspirerad av Köpenhamns hamns lagerbyggnader, kontrasterar mot Operaparkens organiska former och hyllar modern urban livsstil.