Kenneth Cobonpues nya Spin

Spin Easychair och Side Chair. Foto: Kenneth Cobonpue

Kenneth Cobonpues nya kreativa skapelse är lik en stor spirograf med hypnotiskt oändliga linjer av kolfiber.

Kenneth Cobonpue fortsätter att utvecklas genom att experimentera och utforska olika material innan varje enskild pjäs skapas. Design är en levande process som ständigt förändras i respons till den omväxlande världen.

"Jag älskar att innovera och arbeta med olika material. Jag designar saker som bara kan skapas med hög hantverksmässig skicklighet. Det jag gör är alltid nytt och jag blir inspirerad och exalterad av att tillämpa alla dessa nya metoder i produktionsprocessen." säger Kenneth Cobonpue.

Serien är tillverkad av kolfiber, som är känt för att vara ett av jordens starkaste och lättaste material, och representerar ett resultat av hans skapandeprocess.

b
Spin Side Chair  Foto: Kenneth Cobonpue

I verkstan möts högteknologiska material och gammaldags hantverk. Kolfibertrådar läggs längs en form med diamant- och skaldjur mönster, i ett oändligt radialt mönster - lätt och delikat, men robust. Dess böjda linjer påminner om en spirografs kurvor som rör sig mot centrum och sedan studsar tillbaka i cirkulära rörelser, skapar dynamiska former.

"Spin"-kollektionen finns tillgänglig i två design: sidostolen och fåtöljen. Varje stycke kompletterar elegant både inomhus- och utomhusutrymmen. Luta dig tillbaka i komfort när du sitter på dess mjuka sittkudde som kommer i tyger som Svart & Vit Print, Italvelluti Bitwin Svart och Canvas Raven Svart.

b
Spin Easy Side Chair Foto: Kenneth Cobonpue
b
Från ovan: Spin Easy Side Chair Foto: Kenneth Cobonpue
b
Spin Side Chair Foto: Kenneth Cobonpue

 

b
Detaljbild av Spin Easy Side Chair Foto: Kenneth Cobonpue