Konst och design möts i London och Wakehurst i sommar

Shadowy i Royal Botanic Garden. Foto: Moroso

Två verk från den italienska möbeltillverkaren Moroso visas upp i Storbritannien denna sommar. London och Wakehurst är platserna för dessa utställningar.

Möbeltillverkaren deltar i 2024 års sommarutställning på Royal Academy of Arts, en samtidskonstutställning som först hölls 1769. Ron Arads 1Skin är en del av installationen "The Quartet". Utställningen pågår till 18 augusti.

Stolarna av Arad är placerade på en matta från Nanimarquina och rymmer en stråkkvartett bestående av en cello, två violiner och en viola. Projektet "Florence Ghetto Redux" är kuraterat av Shifting Vision i samarbete med The Medici Archive Project och visar fragment av musik funna i ghettoarkiv.

b
Utställningen "The Quartet" på Royal Academy of Arts. Foto: Moroso
b
Stolen 1Skin designades av design Ron Arad. Foto: Moroso

1Skin Chair är skapad av designern Ron Arad och kännetecknas av sina böljande former, tillverkad i flerskiktslackat trä.

Shadowy i Royal Botanic Garden

Moroso deltar i "Meadowland" vid Royal Botanic Gardens of Kew fram till 10 september. Utställningen i Wakehurst, Surrey, innehåller färgstarka versioner av Shadowy-fåtöljen, skapad av Tord Boontje. Fåtöljerna är handvävda av senegalesiska hantverkare med färgade polyeten-trådar och dekorerade med kuddar designade av Boontje, tillverkade i Onda-tyget från Rubelli.

Lokala hortonomer finns tillgängliga för att förklara habitatets botaniska egenskaper och livscykel. Besökare kan använda Shadowy-fåtöljerna som finns utspridda över området.

b
Fåtöljerna är handvävda av senegalesiska hantverkare med färgade polyeten-trådar och har kuddar designade av Boontje i Onda-tyget från Rubelli. Foto: Moros o
b
Foto: Moroso
b
Shadowy Chair Collection har former inspirerade av 1920-talets strandmöbler vid Nordhavet i norra Europa. Foto: Moroso
b
Fåtöljens höga ryggstöd, armstöd, böjda sits och baldakin ger den ett tronliknande utseende med inbyggt solskydd. Foto: Moroso

Shadowy av Tord Boontje

Kollektionen kombinerar modern funktionalitet med traditionella afrikanska hantverkstekniker. Den höga ryggstödet, armstöden och sitsens böjda linjer ger fåtöljen utseendet av en tron och en baldakin som fungerar som solskydd.Stolens mönster skapas genom att väva plasttrådar, vilket gör stolen mycket tålig mot sol, vatten och slitage. Ramen är tillverkad av handmålat stålrör. 

b
Designer av Shadowy Tord Boontje. Foto: Angela Moore