Italienska privata bostäder i Catellani & Smiths ljus

Inredningsprojekt av Antonio Zagaria Architetto. Foto: Nava Rapacchietta

Catellani & Smiths lampor är installerade i tre privata bostäder. Två belägna i den italienska provinsen Caserta och den i Neapel. I hemmen visas ett brett urval av märkets ljuskreationer, som integreras med övrig heminredning.

I den första bostaden i Aversa har en historisk byggnad renoverats av arkitekt Antonio Zagaria. Här har man skapat en öppen planlösning som förenar vardagsrum och kök kring en vinterträdgård, vilket ger en känsla av luftighet och rörelsefrihet. Golvlampan Fil de Fer, med sina små LED-lampor, lyser upp trädgården, medan inredningen präglas av en mix av trägolv, vit marmor med bruna ådror och konstverk, vilket skapar en modern och sofistikerad atmosfär.

b
Golvlamporna Sorry Giotto floor lam och Stchu-Moon 01. Foto: Nava Rapacchietta
b
Lampan Ale BIG. Foto: Nava Rapacchietta
b
Lampan PostKrisi 70 över sängen. Foto: Nava Rapacchietta
b
Vinterträdgården med Fil de Fer. Foto: Nava Rapacchietta

I samma provins Caserta, i en villa designad av arkitekt Giovanni Schiavone, används Gold Moon-pendlar för att belysa matbordet i vardagsrummet. Här skapar Stchu-Moon R-lampor och Ettorino BIG en väl avvägd belysning i vardagsrummen, som är smyckade med små skulpturer och konstverk.

För utomhusområdena, som inkluderar en täckt veranda och en infinity-pool, har man valt lampor från utomhuskollektionen, med Fil de Fer Outdoor som skapar reflektioner i vattnet och förstärker den gröna vegetationen med sina stjälkar av Syphasera och Syphasfera.

b
Gold Moon-pendlarna. Foto: Nava Rapacchietta
b
Inredningsprojekt av Giovanni Schiavone. Foto: Nava Rapacchietta
b
Ettorino BIG i vardagsrummet. Foto: Nava Rapacchietta
b
I trädgården; Syphasera och Syphasfera och Fil de Fer Outdoor vid poolen. Foto: Nava Rapacchietta

I Neapel välkomnar en bostad designad av Consonni Arredamenti gästerna in i en ljus matsal, där lamporna Petits Bijoux lyser över ett stort marmorbord.

Cono-lampor med en intensiv blå finish och röda sammetsstolar ger rummet en extra karaktär. I köket hänger lampan Nuvola, vars lysande väv kontrasterar mot de svarta möblerna och spegelblanka skåp. I vardagsrummet, med dess havsutsikt, domineras en röd vägg av två Sfera-lampor som förstärker sina spegelytor och skapar effektfulla ljusstrålar i rummet.

b
Nuvola. Projektansvarig: Consonni Arredamenti Foto: Nava Rapacchietta
b
Takkronan Petits Bijoux hänger över matbordet i marmor. Foto: Nava Rapacchietta
b
På den röda väggen finns två Sfera-lampor. Foto: Nava Rapacchietta