Light & Design flyttas till november

Foto: Åbymässan

Regeringen fattade den 11 mars beslut om att stoppa alla sammankomster som samlar fler än 500 personer. Beslutet gäller tills vidare vilket betyder att Light & Design inte kommer kunna genomföras som planerat utan flyttas fram till 11-12 november 2020.

Som en konsekvens av regeringens mötesrestriktion, har Easyfairs tagit beslut om att hitta nya lösningar för alla evenemang under våren som beräknas samla mer än 500 personer. Det innebär att bland annat Light & Design som skulle lanserats på Åbymässan i maj får ett nytt datum den 11-12 november.

” Vi som arrangör har givetvis största respekt för situationen och just nu är säkerheten vår absolut högsta prioritet. Det pågår just nu ett intensivt arbete från vår sida med att kontakta alla berörda parter och bemöta alla frågor och funderingar som uppstår i och med beslutet.” säger Lina Schewenius Lund, Head of Event för Light & Design

Intresset för Light & Design i Göteborg har varit stort och konceptet visat sig vara mycket efterfrågat på västkusten. Parallellt på Åbymässan och i direkt anslutning till Light & Design, kommer också Elmässan, Nordens största mässa inom installation, belysning och fiber att gå samma datum. Det innebär att även den mässan flyttas.

”Det känns bra att kunna presentera ett nytt datum redan nu. Det ger både oss som arrangörer och våra utställare chansen att planera för höstens mässa i god tid. Intresset och behovet av en renodlad mässa för belysning fortsätter och det ger oss möjligheten att genomföra en ännu starkare mötesplats i höst, avslutar Lina