Magic Garden från Rosenthal-från frö till färgstark blomprakt

Foto: Rosenthals

Med inspiration hämtad från prunkande apoteksträdgårdar har Sacha Walckhoff, kreativ chef för det franska modehuset Christian Lacroix, designat Rosenthals nya kollektion Magic Garden. Kollektionen utgörs av de tre unika mönstren Black seeds, Foliage och Blossom, som tillsammans symboliserar trädgårdens olika utvecklingsstadier – från frö till lövverk och slutligen full blomning.

Magic Gardens resa tar sin början i bården Black seeds, ett grafiskt svartvitt mönster inspirerat av roucoufröets eleganta former. Serien växer därefter vidare med det gröntonade mönstret Foliage, som gestaltar de skott och lövverk som bildas i odlingsprocessen. Slutligen slår servisen ut i full blom i Blossom, där en lekfull kombination av former och färger vävs samman, med inspiration från blåklint, kamomill, äppelros, maskros, mullbärsblomma och gullkrage.

Sacha Walckhoff, som har många års erfarenhet av att arbeta med porslin, uttrycker en särskild uppskattning för materialet, då allt som krävs för att skapa det är vatten, eld och hantverk.

– Jag känner mig hedrad över att få vara en del av den omfattande portfolio av begåvade designers som har kombinerat sina idéer med Rosenthals stora kompetens, säger Sacha Walckhoff.

Magic Garden är en bred satsning från Rosenthals, och med de tre olika delarna hoppas Rosenthal inspirera till kreativa dukningar. På samma sätt som enskilda blommor kan kombineras till vackra buketter kan Magic Garden kombineras lika friskt och vågat på våra bord.

Att samarbeta gränsöverskridande med tydliga modeinfluenser är inget nytt för Rosenthal. Med en gedigen iver att förena stark design, vackra färger och högkvalitativ tysk produktion är Sasha Walckhoffs Magic Garden den perfekta symbiosen av mode och inredning.