Ledare - Med musiken som inspirationskälla

Mats Theselius. FOTO: Anders Carlsson

Välkommen till ett nytt nummer av Modern Interiör!

Vi är stolta över att i detta nummer presentera en exklusiv intervju med den legendariske formgivaren Mats Theselius, en man vars kreativa spektrum sträcker sig långt bortom traditionell möbeldesign. Theselius har gjort sig känd genom sina ikoniska metallfåtöljer, men hans verk sträcker sig även till golv, husgeråd, lampor, keramik, kläder och till och med en motorcykel. I denna intervju får vi en inblick i hans unika skapandeprocess och den djupa påverkan musiken har haft på hans arbete.

Förutom samtalet med Mats Theselius bjuder detta nummer på en rad inspirerande projektartiklar. Ett särskilt intressant projekt är 3Sixty Skybar, belägen på 25e våningen med en magnifik 360-graders utsikt över Stockholm och Årstavikens vatten. Med sin inredning inspirerad av elegant 20-tal, förmedlas en känsla av New York-charm i hjärtat av Stockholm. Den sofistikerade atmosfären och de stilfulla designvalen gör det till en internationell hotspot för både stockholmare och besökare.

I denna utgåva av Modern Interiör kan du ta del av en stimulerande artikel om badrumsdesign, med inspiration direkt från den prestigefyllda mässan Il Salone i Milano, även känd som Milano Design Week. Här kan du läsa om allt från sofistikerade materialval till eleganta och moderna designinslag med innovativa lösningar.

Mats Theselius berättar i vår intervju om hur små insikter kan trigga stora skapandeprocesser. Vi hoppas att även du finner den där gnistan som kan lyfta dina projekt till nästa nivå.

Med detta vill jag önska dig trevlig läsning och en glad sommar.

Amanda Hardwick

Chefredaktör