Studio Madelen Möllard utnämns till "Best in Show" på Formex

Vinnaren Madelen Möllard. Foto: Angelica Liljenroth

Formex Design Talents är platsen för lovande svenska och internationella designers att visa upp sina produkter för inköpare, producenter och media. Studio Madelen Möllard, en svensk konstnär och designer, tilldelades nyligen den femte "Best in show"-utmärkelsen.

Hennes färgstarka konst har tagit form i Studio Madelen Möllard, ett varumärke för heminredning med högkvalitativa produkter inspirerade av hennes målningar. Studion strävar efter att sprida optimism och lekfullhet, främja en eklektisk och färgstark värld av design och konst. Alla produkter tillverkas noggrant i Sverige nära Madelens ateljéer i Stockholm och Karlshamn.

– Det är en otrolig känsla att äntligen kunna dela upplevelsen av min design tillsammans med andra. Jag hoppas att mitt arbete kan inspirera folk till att våga leva ut sin inredningslust till fullo. Det är en stor ära och fantastiskt kul att mitt arbete blir uppmärksammat och att få utmärkelsen ”Best in show” här på Formex, säger Madelen Möllard.

b
Madelen Möllard är en svensk konstnär, designer och illustratör som skapar konst med en färgstark estetik och djärva former. Foto: Mira Wickman
b
Studio Madelen Möllard och Big Poppy Rug. Foto: Mira Wickman
b
Poppy Mirror. Foto: Stockholmsmässan

Motivering
Formex Design talents ”Best in show” delades under tisdagen ut för femte gången och Madelen Möllard kammade hem priset med följande motivering.

Med inspiration från naturens somriga skönhet har hen vävt samman ute och inne i en 3-dimensionell upplevelse och skapat objekt vi vill njuta av under årets alla dagar. Hens skarpa blick för design har resulterat i användbara produkter med
mjuka värden som sprider blommande känslor. Vi ser fram emot att se denna designers fortsatta framgångar och konstnärliga bidrag i framtiden.

 

b
Vinnarna av Design Talents och Formex Sustainability Award. Foto: Angelica Liljenroth