Bekvämlighet viktigt för utelivet

Här bildar två hörnmoduler från Unopius kollektion Welcome en inbjudande soffa. Kollektionen innefattar fåtölj, puff och soffbord samt moduler som kan bilda olika soffor. Det kraftiga böjträet i teak har skapats med gammal hantverksteknik med ånga. Den avtagbara klädseln i akryl kan fås i hela 30 färger. Trivsam, modern bekvämlighet. Foto Unopiu

Det finns några viktiga faktorer när de gäller utemöbler. De måste vara hållbara och i alla fall i Sverige tåla ganska bistra väder, de måste vara bekväma och de kuddar och dynor som hör till måste torka snabbt.

Sedan finns det förstås ytterligare kvaliteter på plussidan, exempelvis att möblerna framställs på ett miljömässigt bra sätt och att de kan återcirkuleras, något som gäller de mesta i möbelväg idag.

Här presenterar vi ett axplock ur det stora utbudet. Det finns mycket nytt och också en hel del som är tidlöst och populärt år från år.

 

b
Ny för i år i den stora kollektionen Ocean hos Cane-Line  är denna rymliga dagbädd i naturfärgat eller som här mörkgrått, med kuddar i tre grå nyanser. Bädden vilar på en aluminiumram med hjul och kuddarna i deras QuickDry & AirFlow-system är torra på ungefär en timme efter en skur. Foto Cane-Line

Några bekväma grupper 

Att äta ute är trevligt. Många har också bekväma matgrupper. Dedons nya stol Kida är en mjuk ”korg”på metallram, med böjträ i olika färg och dynor som kan fås i många tyger och färger. Fantasifulla Kida bildar en fin matgrupp med det rektangulära, vita bordet.

Kettal har nya Eolias designad av Antonio Citterio. Eolias kan vara både inne och ute, och utomhuskollektionen heter Salina. I Salina ingår ett antal sköna stolsmodeller, alla med armstöd. Ram i aluminium och rygg och sits i flätad konstrotting med bekväma kuddar. En funktionell stol du kan sitta länge i. 
 

b
Stephen Burks har formgivit stolen Kida för Dedon. Här bildar Kida en fin, välkomnande matgrupp tillsammans med bordet ur kollektionen Bellmonde av Henrik Pedersen. Smäckra, bekväma Kida finns också som hängande stol. Foto Dedon

Detsamma gäller Angel från EMU. På bilden bildar Angel en skön soffgrupp med hög komfort där man gärna slår sig ner. EMU har också färgstarka Urban i en helt annan stil, i klassisk form i aluminium. En enkel, stapelbar, praktisk stol, vilket också erbjuder en slags bekvämlighet.

 

b
En skön uteplats från TrIbù. Bekväma länstolar och bord i teak i kollektionen Ukiyo, skapad av Monica Armani.  De små borden Otto och Dunes är också i teak. Den stora,  komfortabla hörnsoffan är ur kollektionen Vis à Vis, design Piergiorgio Cazzaniga – i teak och med dynor för alla väder. Foto Tribù