Inbjudande former

Ny för i år i den stora kollektionen Ocean hos Cane-line är denna rymliga dagbädd. i naturfärgat eller som här mörkgrått, med kuddar i tre grå nyanser. Bädden vilar på en aluminiumram med hjul och kuddarna i deras QuickDry & AirFlow-system är torra på ungefär en timme efter en skur. Foto Cane-line

Det finns några viktiga faktorer när de gäller utemöbler. De måste vara hållbara och i alla fall i Sverige tåla ganska bistra väder, de måste vara bekväma och de kuddar och dynor som hör till måste torka snabbt.

Av: Sylvia Hardwick 

Möbler bjuder in till skön samvaro utomhus. Unopiu har den stora kollektionen Welcome med många enheter och moduler, som kan bilda mer eller mindre stora soffgrupper. Kraftigt böjträ och dynor i många färger ger en välkomnande trivsamhet.

 

b
Här bildar två hörnmoduler från Unopius kollektion Welcome en inbjudande soffa. Kollektionen innefattar fåtölj, puff och soffbord samt moduler som kan bilda olika soffor. Det kraftiga böjträet i teak har skapats med gammal hantverksteknik med ånga. Den avtagbara klädseln i akryl kan fås i hela 30 färger. Trivsam, modern bekvämlighet. Foto Unopiu

Unopiu har också kollektionen Ariete med ramverk i svart järn. Ariete är originell och dekorativ med sina cirkelformade gavlar och mjuka kuddar.
 

b
Eleganta är Unopius soffor i kollektionen Ariete, skapad av designern Adam T. Tihany. Ramverket i järn med cirklar på sidorna har en originell, modern look och de mjuka kuddarna bjuder in till bekväm sittning. Dekorativt för terrassen! Foto Mattia Greghi

Från Dedon kommer charmiga Papyon i väv av deras lätta fibrer. Inspirationen både till form och färg kommer från naturen. En asymmetrisk skönhet att speja in omgivningen från.   

Danska Cane-Line har serien Strington som är lättplacerad och kanske passar på en balkong. Robusta Strington är soffa och fåtöljer i teak med snabbtorkande kuddar i företagets system.
 

Mera avkoppling

I Kettals stora dagbädd Grand Bitta kan man vara flera. Bitta är en stor kollektion hos Kettal. Den är designad av Rodolfo Dordoni, en nyligen avliden designer, som formgivit mängder av möbler, belysningar och föremål för de flesta stora designmärkena. Naturfärgade Grand Bitta bygger på aluminiumram, säten av polyesterband och bekväma kuddar.

Med en liknande dagbädd har Cane-line just utökad sin kollektion Ocean. Rymlig sitt- eller liggplats för flera personer, i naturfärg eller grått med snabbtorkande dynor och kuddar. 
 

b
Ny för i år i den stora kollektionen Ocean hos Cane-line är denna rymliga dagbädd. i naturfärgat eller som här mörkgrått, med kuddar i tre grå nyanser. Bädden vilar på en aluminiumram med hjul och kuddarna i deras QuickDry & AirFlow-system är torra på ungefär en timme efter en skur. Foto Cane-line

Från Manutti kommer en papasan, en skål i organisk form, vid namn Sandua. Ordet papasan kommer från den japanska termen för fader eller äldre man. Sköna Sandua vilar på en träram och har en stilig, knappförsedd kudde att vila i.   

Solsängar för vila

I Skargaardens kollektion Häringe finns flera bord och sittmöbler men också en skön solsäng som man kan vila i. I Häringe är det svartlackad, rostfri stålram i fin kontrast mot vacker teak. En gedigen design som utstrålar både tyngd och tidlöshet.  

Belgiska Trubù har många solsängar i sitt stora utbud. Ny är Monica Armanis solsäng i kollektionen Ukiyo, en avskalad säng i teak med bekväm dyna. Ihop med det originella bordet Otto, också i teak, är arrangemanget välkomnande och i sin enkelhet ytterst raffinerat. Bara att sträcka ut sig!