6 sätt att förbättra din hållning

För många handlar det egentligen bara om att sträcka på sig för att få en bättre hållning.  Men att ha en dålig hållning kan det finnas  många orsaker till. Det kan vara allt från ett stillasittande jobb som försvagar musklerna till att du arbetar och lyfter tungt. Det finns många anledningar och även om man inte tror att det kan bli bättre så finns det en del övningar att göra för att få en bättre hållning. Vi har tagit fram sex sätt att förbättra din hållning. 

Förbättra din hållning

 

Sträck på dig

Det låter väldigt enkelt och det är det. Ställ dig framför en spegel och titta hur det ser ut när du står vanligt jämfört när du sträcker på dig. På så sätt kan du se skillnaden. 

 

Sitt och stå rätt

Något många inte känner till är att trycket på ryggen är två gånger så mycket mer när vi sitter ner än när vi står upp. När du t ex sitter vid datorn och spelar på Casumo casino, låt stolen du sitter på ta upp din kroppsvikt genom att sitta längre bak där du får mer stöd. 

När du står upp ett längre tag kan det vara bra att låta ena foten vila på något som står lite högre upp än golvet. 

 

Stretcha

Det är otroligt viktigt med balans mellan kroppens fram och baksida. Korta bröstmuskler kan ge en dålig hållning därför är det viktigt att man stretchar. Testa att stretcha höftböjaren, framsidan av låret, ländryggen, sätesmuskeln men också framsidan av axeln. 

 

Lyft på rätt sätt

Det händer ofta att när vi lyfter tyngre saker, eller lätta för den delen, att vi böjer på ryggen och låter den arbeta ännu mer och det gör att vi får sämre hållning och ryggsmärtor. 

Istället för att lyfta med ryggen så böj på knäna och gå hela vägen ner och lyft. På så sätt avlastar du ryggen en hel del. 

 

Träna yoga

Yoga är en perfekt träningsform för personer som behöver hjälp med hållningen. I yoga kommer du att stretcha ut kroppen som också kommer att stärka dina muskler. Är det första gången du testar på yoga så kan det vara bra att vara försiktig och känna dina begränsningar. Ta träningen steg för steg. 

 

Självförtroende

Vad många inte känner till är att det är väldigt vanligt att vi får en dålig hållning när vi inte mår bra eller saknar bra självförtroende. När vi känner oss glada och självsäkra kommer vi automatiskt stå med rak rygg. Vår mentala status har en enorm inverkan på vår hållning så även om du inte har det där extra självförtroendet så låtsas att du har det. Din hållning kommer att bli mycket bättre.