Härdade trägolv prisas för banbrytande golvinnovation

Foto: Bjelins

Branschtidningen Floor Covering News årliga FCNnovation Awards är en utmärkelse för banbrytande idéer och nya koncept som inspirerar till nya tillverknings-, marknadsföring-, och säljmetoder för branschen. I år tilldelas utmärkelsen Woodura® som är den patenterade tillverkningsmetoden från Bjelins systerföretag Välinge Innovation som ger Bjelins härdade trägolv dess unika egenskaper.

De nominerade golven bedöms utifrån design, funktion och tekniskt utförande. En panel av branschexperter bedömer bidrag i enskilda produktsegment baserat på följande kriterium; innovation som särskiljer sig från andra samtida produkter eller processer, nyttan för återförsäljare och konsumenter samt de praktiska egenskaperna.

bild
Foto: Bjelins

Floor Covering News skriver:

“Den nya Woodura®-teknologin ger att så starkt ytskikt att konsumenter nu kan välja riktiga stöttåliga trägolv. Förutom att ytan är mer motståndskraftig så är golven också bra ur hållbarhetsaspekten. I tillverkningen av härdade trägolv utvinns 10 gånger större golvyta ur en träråvaran, enligt Bjelin. Därutöver återanvänds också träspill som uppstår i tillverkningsprocessen i form av träpulver för att fylla igen håligheter från kvistar. Det ger också fantastiska möjligheter att hålla hög och jämn kvalité och kreativitet på golvdesignen.

bild
Foto: Bjelins