Crown Jewels av Diego Faivre

Foto: Massproductions

Massproductions presenterar idag sin andra tolkning i serien The Crown Jewels, där företaget låtit fyra kreatörer förnya utnötta Crown Armchairs. Denna gång har den nederländska konstnären/designern Diego Faivre skapat två färgrika och lekfulla tolkningar i sin karakteristiska lera.   
 
Diegos tolkning av Crown Armchair har tydliga strand- och djungelreferenser, inspiration hämtade han från en vilseledd promenad i naturen under sin senaste semester. 

 - Under min semester gick jag vilse i naturen ett tag och en av stolarna representerar definitivt denna frihet med sittojämna mönster, likt mark helt täckt av löv. Den andra stolen är mer strukturerad, nästan som en strandmöbelsamtidigt som Crowns form och linjer förstärks med hjälp av mönstret. 

The Crown Jewels-serien är en del av Massproductions Face Lift-koncept som syftar till att förenkla skötsel och restaurering av kunders befintliga möbler. Face Lift innehåller ett globalt nätverk bestående av rekommenderade möbeltapetserare på 16 marknader, samt skötselguider kring hur du bäst bevarar dina möbler. 

bild
I ett gammalt industriområde i utkanten av Eindhoven i Nederländerna delar Diego Faivre studio med nio andra designers, alla från olika delar av världen. Här delas maskiner, råd och hjälp.  Foto: Massproductions

När Massproductions fick tillbaka åtta utnötta Crown Armchairs från ett projekt, tog de tillfället i akt att ge dem nytt liv. Syftet var att inspirera kunder att uttrycka sin personlighet och visa på möjligheterna med restaurering. Företaget kontaktade därför fyra konstnärer som fick i uppdrag att ge nytt liv till Crown-stolarna. Först ut var en voluminös tolkning av Geneve-baserade konstnären Flora Monttini, idag presenteras designern Diego Faivres tolkning.
 
- När jag studerade och inte hade så mycket pengar, letade jag ofta i skolans papperskorgar för att hitta material till mina projekt. Det var ett kul, kreativt och utmanande sätt att ge nytt liv till något gammalt. Det är detta sominspirerat mig till mitt nuvarande tillvägagångssätt. Det ger mig alltid spännande överraskningar.  

Designer Diego Faivre beskriver vanligtvis sin designprocess som instinktiv, kaotisk och hektist. Denna gång fick han sakta ner. 

bild
Foto: Massproductions

- Processen denna gång var långsamt eftersom jag också ville förstå stolarna och fatta rätt beslut. Jag tenderar att samla på mig mycket material och diverse skrot, jag föredrar att producera min design från befintliga föremål…Att förändra en möbel som i detta fall är alltid spännande, speciellt tillsammans med ett varumärke som delar liknande värderingar med mig. Jag använde stolarna ett tag i min studio och uppskattade verkligen den komfort som de erbjöd. 

Materialet som klätt Crown Armchair, även kallat Diego-deg, har blivit signifikativt med Diegos färgstarka skapelser. Det är en form av play doh som Diego började experimentera med under sina utlandsstudier.