Amerikanskt 60-tal med en känsla av Kalifornien och Miami på Jacy´z Hotel & Resort

Gogogaga är vår asian fusion skybar och Social Dinner Club med L.A.-vibbar uppe bland stjärnorna. Här delar ni på salta, söta och krispiga smårätter som smälter i munnen. Foto: ESS Group

Inredningskonceptet på nyöppnade Jacy´z Hotel & Resort i Gårda i Göteborg växte fram ur ägargruppens önskan om ett livfullt stort hotell med flera spännande koncept under ett tak och samtidigt en helhetsprägel som påminner om ESS Groups destination Ellery Beach House.

Vi skapade Jacy´z identitet med inspiration från 60-tals design mixat med moderna uttryck och ESS Groups inbjudande mjuka känsla. Influenser från filmer, TV-serier och personligheter, både glammigt och mer laid back, fick påverka våra val av material och produkter till de många olika våningsplanen och ytorna, säger Simon Paulsgaard, inredningsarkitekt på Spik Studios.

bild
Mässing, speglar och glas skapar en känsla av lyx i samklang med en varm känsla. Foto: ESS Group

Lät lekfullheten styra

Inredningen präglas av amerikanskt 60-tal med en känsla av Kalifornien och Miami.

−Vi har använt oss av mycket bling med mässing, speglar och glas för att skapa en känsla av lyx i samklang med en varm, inbjudande vardagsrumskänsla med mycket stoppade möbler och mjuka mattor. Designen sticker ut med mängder av olika mönster, texturer och material. Många designers och arkitekter är ofta rädda för att inredningen ska bli för mycket och för stökig vilket lätt resulterar i att designen saknar karaktär och själ. Vi ville i stället låta lekfullheten styra, säger Simon Paulsgaard.

Färgpaletten på de första tre planen med lobby och konferens drar mot varma jordiga kulörer med accenter som ljus ek, crème, mörk och ljus ockragult och rostrött ihop med petroleumblått. På JQ´s Lounge på plan sjutton har man låtit petroleumblått ta överhanden på alla väggar i kombination med textilier i ljus ockragult och rostrött ihop med mässing.

bild
Baren i mitten på ground floor. Foto: Julio Chang
bild
Baren hittar ni i mitten av ground floor i Jacy´z Hotel & Resort i Gårda i Göteborg som invigdes i november 2022.  Foto: Julio Chang

Varm och välkomnande atmosfär

 Vi är nöjda med att vi lyckats påverka och skapa en oerhört varm, välkomnande, lyxig, spännande helt ny värld mitt i det slitna kvarteret Gårda i Göteborg precis intill E6:an, som tillför liv och dynamik till Gårda vid alla tider på dygnet, säger Jens Odén på ESS Group.

bild
Sittmöbel i solgult i mjuk textil och små marmorbord, skapar vibbar från amerikanskt sextiotal. Foto: Julio Chang
bild
Pachanga Pool Club är en hyllning till rotting, terracotta och andra naturmaterial. Foto: Julio Chang
bild
I den 100 meter höga skrapan, som redan nu ses som ett nytt landmärke för Göteborg är det fokus på upplevelser och utbudet av restauranger, barer och aktiviteter är spektakulärt. Foto: Marcus Esselmark
bild
På hotellet råder en varm, inbjudande vardagsrumskänsla med mycket stoppade möbler och mjuka mattor. Foto: Julio Chang
bild
Rummen är luftiga, sofistikerade och med samma ”fluffkänsla” som övriga utrymmen på hotellet. Foto Julio Chang

bild